Daniel Craig trekt in het Dream House van Jim Sheridan

Zo’n 3 jaar geleden was er sprake van een Hollywood-loopbaan voor onze nationale held Erik Van Looy. Hij zou het script van de psychologische thriller Dream House hebben gekregen (een verhaal over een afgelegen huisje waar de geesten van een vorig gezin nog steeds ronddolen) en hiervoor een echt Hollywood-budget krijgen…mits er een Hollywood-acteur met naam en faam aan het project verbonden kon worden. Maar dit huisje bleef leeg en het project werd op de lange baan geschoven. Van Looy werd dan maar vervangen door Jim Sheridan (In America, My Left Foot, In the Name of the Father) en kijk eens welke acteur binnenkort zal intrekken in het huisje; niemand minder dan Daniel Craig. De mensen van Filmofilia schreven het volgende:

Craig is in early talks to star in Dream House for indie producer Morgan Creek. The film will be directed by Jim Sheridan from a screenplay by David Loucka (The Dream Team, Eddie, Borderline). Daniel Craig would play a man who moves his family to an idyllic small town, only to find his house haunted by its former inhabitants, who were murdered there.

Is Jim Sheridan een betere regisseur is dan Erik Van Looy? Wel, op basis van hun curriculum ben ik geneigd om te zeggen dat dit zeker het geval is. Hoewel, Sheridan heeft een paar jaar geleden bewezen dat hij nog een slechtere film kan maken dan pakweg Shades (1999). Voor diegene die het ongeluk hadden om Get Rich or Die Tryin’ (2005) te zien, zullen meteen weten wat ik bedoel. Ik ben dus niet geheel overtuigd dat de producers de beste beslissing hebben genomen, maar anderzijds kan je het hen ook niet kwalijk nemen dat Erik Van Looy niet meteen de naam is waar je sterren mee kan aantrekken. Hooguit een ‘sterrenmeisje’.

***Related Post***
25/03/2006: Erik Van Looy in de running voor Dream House

3 Comments

 1. Stefaan

  Eindelijk nog eens Daniel Craig in een echte acterende rol. Ik was al bang dat hij in die Bond tuxedo zou blijven steken. Wel spijtig voor Van Looy, maar die heeft toch met Mickey Rourke kunnen draaien, die nu opnieuw een filmster is geworden.

  Reply
 2. Candy Castle

  Jim Sheridan een betere regisseur dan Erik Van Looy? Dit moet wel één zeer grote vergissing zijn. Het project op zich zegt mij niet veel, dus ik ben ervan overtuigd dat Erik zich niet voldoende zou kunnen profileren moest hij hebben doorgezet. Ik ben trouwens heel benieuwd naar een nieuw project van Erik Van Looy. Er zijn geruchten maar weinig concreets denk ik.

  Reply
 3. Benjamin Vis muziek recensent

  Precies. Daniel Craig kan meer dan Bond en Bond is naar mijn idee al tijden niet meer wat het geweest is. Laat hem maar komen!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *