A Perfect Getaway van David Twohy

Regisseur David Twohy, bekend van ondermeer Pitch Black en The Chronicles of Riddick, heeft een nieuwe actie-thriller klaar met heel wat schoon volk. Zo zien we niet alleen Milla Jovovich, maar ook Timothy Olyphant, Chris Hemsworth, Kiele Sanchez en Steve Zahn. Wanneer je de trailer bekijkt met de schreeuwerige muziek van Nine Inch Nails, denk je meteen aan een straight-to-DVD popcornprent van geen belang, maar A Perfect Getaway (2009) heeft toch bij ons een bioscoop-release verkregen die valt op 26 augustus 2009.

Korte inhoud: Na hun trouwen, besluiten Cydney en Cliff (Milla Jovovich en Steve Zahn) op huwelijksreis te gaan naar Hawaï. Alles gaat goed en ze hebben de tijd van hun leven, totdat ze erachter komen dat ze in de gaten worden gehouden door een stel, die geen beste bedoelingen hebben met de twee…

Toch is het een typische zomerfilmpje in de stijl van The River Wild (1994) met Puerto Ricaanse vakantie-oorden. Je krijgt er meteen zin in, vooral wij Belgen die het gros van onze dagen moeten slijten in een grijs en bekakt regenweertje. We hebben hier desondanks de bedenkelijke kwaliteit van de film, toch te maken met een “volwassen” R-rated thriller die zich dus niet zal inhouden. En dat is op zich eigenlijk wel opmerkelijk, zeker in een periode waar studio’s het zekere voor het onzekere nemen en de rating van al hun horror/thriller films naar een PG-13 willen brengen om zo meer bezoekers aan te spreken.

4 Comments

 1. Mathias

  Ik begrijp niet dat je zo een trailer de wereld kan insturen. Breng dan een teaser uit of iets kort maar krachtig. Gewoon niet te vatten. David Twohy is nochtans niet een derderangs regisseur…

  Reply
 2. kons

  Pitch black was een geweldige prent. Ik zou niet teveel afgaan op de trailer, zal best wel leuk worden.

  Reply
 3. Mechior

  David Twohy! Steve Zahn! Timothy Olyphant! Dit kan niet meer fout lopen!
  Benieuwd of Twohy trouwens nog altijd van plan is om Conan te rebooten.

  Reply
 4. Dave

  Ik heb ook ergens iets opgevangen over Twohy en de nieuwe Conan-film, nadat John McTiernan dan toch niet de meest ideale optie was gezien zijn strafblad, maar het is op dit moment nog steeds niet bevestigd…

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *