Alien voor Ridley Scott, Predator voor Rodriguez

Niet alleen plant Robert Rodriguez een terugkeer naar het Predator personage met Predators (2010), maar ook Ridley Scott zou aangesproken worden om een nieuwe Alien-film te maken. Het klinkt veelbelovend en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de resultaten. Voor zolang 20th Century Fox maar de “vs”-films laat voor wat ze zijn (~ rommel). De mensen van IESB schreven het volgende:

Fox Co-chairman Rothman said of the possible Aliens film, “There’s been some talk. Ridley Scott, Ridley is right now working on Robin Hood, but I think he’s toying with the idea and that would be great for us. I mean, it’s always been a matter of, really, if you can get the originator to do it that would be the greatest thing, so I’ve got my fingers crossed, all of them.”

He also talked about Robert Rodriguez’ planned re-imagined PREDATORS (and the fact that he has been given total control of the franchise).

Tom Rothman zei exact hetzelfde zo’n 4 jaar gelden dus loop ik nog niet echt van stapel van het nieuws. De gesprekken zijn trouwens al veel langer aan de gang (met ondermeer ook Sigourney Weaver die dolgraag zou terugkeren in de huid van haar favoriete personage). Maar Ridley zal pas in actie schieten als er een goed scenario op tafel ligt. En volgens mij zit er ook meer potentieel in een prequel dan in een zoveelste sequel. Het zal dan wel zonder Sigourney zijn, maar goed.

Maar hopelijk is het allemaal niet te laat want met Alien vs Predator (2004) én Aliens vs Predator: Requiem (2007) hebben ze die twee monster-iconen serieus uitgemolken. James Cameron was trouwens bezig met het schrijven van een scenario voor een Alien film, tot hij geconfronteerd werd met die idiote “vs” spin-offs. Hopelijk bundelen de twee filmmakers hun krachten en komen ze gezamenlijk tot een knappe film, net zoals George Lucas en Steven Spielberg dat in het verleden ook hadden klaargespeeld (met uitzondering van Indy 4). Wat denken jullie over een nieuwe Alien én Predator film.

***Related Posts***
22/03/2010: Predators trailer
09/10/2009: Adrien Brody tekent voor Predators
07/07/2008: Top 10 Best Monster
28/08/2007: Aliens vs. Predator: Requiem trailer
09/07/2005: Ridley Scott kiest voor Alien 5
03/11/2004: Alien vs. Predator van Paul W.S. Anderson
27/07/2004: Alien vs. Predator vs. Stupid Scientists

5 Comments

 1. Tha Petrov

  Dit zijn inderdaad 2 grote Classics , met uitzondering van de AVP-franchise die voor mij echte B-movies waren .
  het zou leuk kunne zijn maar , vraag mij af of dit wel echt nodig is , maar tja , in Hollywood kennen ze alles van uitmelken

  Reply
 2. BlackMoon

  Ridley Scott die een Alien-film wil maken kan geen slecht nieuws zijn. Zelfs Robert Rodriguez is een prima keuze voor een Predator film. Kijk er dus wel naar uit.

  Reply
 3. J-P

  Rodriguez had voor ‘Predator’ al twee treatments geschreven en ene daarvan speelde zich af in de 17e eeuw. Lijkt me een belachelijk idee om een Predator een zwaard-vechtende musketier te zien wegknallen met zijn schouder-kanon.

  Reply
 4. Mathias

  @J-P: zolang het maar geen exploitation Predator wordt maakt het mij niet veel uit in welke periode ze het laten afspelen. tkan net interessant zijn om het in de 17e Eeuw te laten afspelen, net omdat ze toen nog geen gesofistikeerde wapens hadden. Laat ik je er ook aan herinneren dat Schwarzenegger ook tegen de Predator vocht zonder wapens.

  Reply
 5. Celisco

  Als er een 17de eeuwse versie had gekomen was ik misschien wel meer geinteresseerd dan in de versie die nu in de bioscopen draait.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.