Chris Pine in de running voor Green Lantern

Warner Bros zal in september zijn opnames beginnen van de langverwachte comic-adaptatie Green Lantern (2009). De regie van de film is in handen van Martin Campbell (Casino Royale, GoldenEye, The Mask of Zorro).

Eerder was Greg Berlanti verbonden aan de film, maar die bedankte uiteindelijk voor de job. Berlanti schreef wel het scenario over de DC Comic superheld samen met Marc Guggenheim en Michael Green.

Green Lantern? In het DC Universum bestaan vele helden met de rang van Green Lantern. Allemaal behoren ze tot het Green Lantern Corps. Dit corps is opgericht door de Guardians of the Universe, en dient als een intergalactische politiemacht. Naast mensen zijn ook vele buitenaardse rassen lid van dit Corps. Elke Green Lantern beschikt over een Power Ring, die de gebruiker grote macht geeft over de fysieke wereld. Vrijwel elke planeet heeft een vaste Green Lantern. De Aardse Green Lanterns zijn ook vrijwel altijd lid geweest van de Justice League. Hal Jordan, een testpiloot die zijn ring kreeg van de alien Abin Sur, was de eerste Aardse Green Lantern die zichtbaar lid werd van het Corps.

Er duiken heel wat namen op van mogelijke acteurs voor de rol van de Green Lantern, maar IESB maakt duidelijk dat de Star Trek acteur Chris Pine bovenaan van de shortlist staat – ook al zijn er heel wat fans die liever David Boreanaz hadden gezien.

IESB has gotten word out of the Warner Brother’s halls that there is a short list of possibles for the casting of the green superhero Hal Jordan. Top of the list is Chris Pine who is currently set to star as Captain Kirk this summer in J.J. Abrams’ new Star Trek (2009) film.

Wie de rol ook moge vertolken, dit wordt een echte carrière-booster. Regisseur Martin Campbell introduceerde 2 James Bond-acteurs (Pierce Brosnan, Daniel Craig) met succes en hij heeft bewezen dat hij zowel behendig is in het maken van stevige actie-films, als dramatische films met sterke karakters. We mogen dus van geluk spreken dat we geen teenage-comic adaptatie zullen voorgeschoteld krijgen. De comic zelf speelt zich af in de periode van de jaren 30, maar alles blijft nog open van hoe de adaptatie zal gebeuren.

***Related Posts***
10/08/2010: Green Lantern in goede handen
15/12/2008: Green Lantern in Mortal Kombat
18/05/2008: Marvel presteert beter dan DC Comics

2 Comments

  1. Micha

    Hij speelde in Smokin’ Aces , maar daar kan ik me nu niets van herinneren . Ik kijk in ieder geval uit naar die Star Trek films . Green Lantern zou wel een boeiende adaptatie zijn .

    Reply
  2. Malkavian

    Dit is een filmpje waar ik naar uitkijk. Ik ben sinds enkele jaren grote fan van de Green Lantern. Het personage is enorm interessant. Ik hoop dat de film een goede vertaling brengt, want het is nogal “grappig” als je gewoon vertelt over een powerring.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *