Aliens vs Predator reclame-campagne

Een goede reclame-campagne begint met een treffend concept en dat hebben de mensen van DDB New Zealand goed gezien wanneer ze Aliens vs Predator: Requiem (2007) voor het Sky netwerk in de kijker brachten. Het concept is eenvoudig maar uiterst doeltreffend. Misschien ook een beetje voor de hand liggend, want uitpakken met beeldmateriaal uit de film was niet meteen aan te raden.

AlienvsPreadator001

Toch was de sequel op het uiterst zwakke AvP niet echt geslaagd. Ik vond dat de fans van de franchise (zowel die van de Alien als de Predator franchise) beter verdienden dan deze miserabele hutsepot, met barslechte dialogen, een onbestaand plot, een onopvallende cast en een gitzwarte fotografie wiens enige doel was om te kijker te sparen van alle rotzooi die het debuterende regisseur-duo Strause in beeld wou brengen.

Je kunt je zelfs afvragen waar Requiem eigenlijk op slaat. Misschien slaat het wel op het definitief begraven van alle serieus bedoelde ‘X vs Y’ filmplannen. En misschien maar goed ook, want ervaring leert ons dat het meestal een aanfluiting is van de originele films.

Maar één ding is nu al duidelijk, de reclame-jongens zullen hiermee heel wat kijklustigen aantrekken. Dit zet nog maar eens in de verf dat reclamejongens geen scrupules hebben, laat staan ‘smaak in films’. Als de klant met genoeg geld over de brug komt, maken ze van een kutfilm een soort verrukkelijke delicatesse. Het is een hondenjob, maar iemand moet het doen.

Geniet van deze 3 billboards waar een Predator en een Alien het tegen elkaar opnemen in een vredelievende confrontatie. Hmm, dat is nu eens een film die ik wil zien 🙂


AlienvsPreadator002AlienvsPreadator003

3 Comments

 1. kathleen

  Die pakken zijn gewoon mega realistisch! Mooie billboards :p

  Reply
 2. Miiki

  Die met die tennispaletjes is best grappig. Waarom maken ze bij ons zo geen promotie voor opkomende films.

  Reply
 3. Mathias

  maar vertaalt niet echt de titel van de film want het is alienS vs predator :()

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *