The Twilight Saga: Eclipse in regie van Drew Barrymore?

Actrices op leeftijd of actrices die een beetje op de achtergrond verdwijnen, zijn vaak geneigd om een nieuwe carrière te beginnen achter de camera. Het is een oud cliché maar ene die nog steeds van toepassing is.

twilight_saga_eclipse_2010_poster.jpg

Drew Barrymore (34), die de laatste tijd nog maar weinig indruk maakt op het witte doek, zal binnenkort haar debuut Whip It! presenteren aan het grote publiek. De film is gebaseerd op het boek en scenario van Shauna Cross. Drew zelf speelt een belangrijke rol in de film aan de zij van actrice Ellen Page (Juno, Hard Candy).

Het succes van deze prent zal bepalend zijn op Drew de kans krijgt om Eclipse, het derde luik van het tiener-vampierensaga Twilight (2008), te regisseren van de auteur Stephenie Meyer die gaat over de onmogelijke liefde tussen de vampier Edward Cullen (Robert Pattinson) en het sterfelijke meisje Bella Swan (Kristen Stewart).

Twilight werd geregisseerd door Catherine Hardwicke en de sequel, New Moon (2009), zal geregisseerd worden door Chris Weitz (The Golden Compass). Moet ook niet plezierig zijn voor de man om nu al te moeten vernemen via de pers dat de volgende film niet voor hem bestemd is. Is ook niet meteen een vote of confidence voor de cineast die uiteindelijk zijn sequel New Moon nog moet uitbrengen.

Drew zei het volgende in een interview:

“Ik ben een van de regisseurs met wie gesproken is, wat geweldig is. Maar uiteindelijk ligt de beslissing niet bij mij.”

En ik heb uit goede bron vernomen dat er minstens 8 regisseurs zijn aangesproken, waaronder Juan Antonio Bayona die onlangs het beklemmende The Orphanage (2007) regisseerde. Het kan dus nog alle kanten uit. Ik hoop in ieder geval dat ze voor de Spanjaard kiezen, maar ik zou er niet wakker van liggen mochten ze voor Barrymore kiezen.

Drew Barrymore HQ pics: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08

***Related Posts***
21/12/2010: Eclipse review
01/06/2009: The Twilight Saga: New Moon trailer
11/10/2008: Twilight maakt indruk

2 Comments

  1. Depechia

    Die eerste Twilight was toch niet helemaal wat ik er van verwachtte. Het is meer een soort highschool movie dan een vampierenfilm. De echte actie komt pas op het einde, en wordt serieus wat afgeraffeld. Lekker open einde met de vampier op de loer. Het is te hopen dat de sequels beter woden. Maar nu ik hoor dat Drew een vervolg zou regisseren heb ik toch mijn twijfels.

    Reply
  2. Aless

    Werd met veel poeha onthaald met een aaneenschakeling van lovende recensies. Je had bijna de indruk dat het om de promotoer was voor een nieuwe Vlaamse prent die uiteindelijk het bekijken niet waard is. Het is meer iets voor jonge teenagers en dus alles behalve een vampierenfilms zoals The Lost Boys. Ook qua acteerwerk is het echt om te huilen en dat met name Stewart die niks weet over te brengen. Ook die hele relatie tussen die twee is niet aangrijpend. Tempo is iets te hoog, Hardwicke wilt teveel in die twee uur en dan op het einde probeert Hardwicke snel alles af te handelen. Niet geïnteresseerd in een sequel en nog minder in een threequel.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *