Charisma Carpenter in The Expendables

Jean-Claude Van Damme zal het hem beklagen dat hij The Expendables (2009) van Sylvester Stallone de rug toekeerde. Nochtans werd hem een rol aangeboden en had dit de acteur een beetje uit het slop kunnen halen.

Na zijn weigering werd bekend dat Arnold Schwarzenegger, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Jason Statham, Mickey Rourke en Forest Whitaker allemaal wél hadden ingetekend. Het enige wat nog ontbrak was ‘eye-candy’, en blijkbaar hebben ze daar ook al iets op gevonden met de casting van ex-playmate en actrice Charisma Carpenter. In Beyond Hollywood stond het volgende:

In a movie about a bunch of muscle-bound dudes that like to play with big guns and sharp knives and knock over dictatorships on the weekends, you gotta have the babe factor to make the “talky” scenes worthwhile. Maybe that’s where former Angel and Buffy star Charisma Carpenter comes in. Word from TV Guide is that Carpenter has landed a role in Sylvester Stallone’s The Expendables.

Via the video below, TV Guide says Carpenter will be playing the girlfriend to Jason Statham’s character. Statham plays one of many mercenaries in writer-director Sylvester Stallone’s crew, who specializes in taking down bad guys for money. The flick co-stars Mickey Rourke, Statham, Stallone, and Jet Li.


the_expendables_2010_banner.jpg

Charisma is buitengewoon knap maar een grote actrice is het nooit geworden. Toch wel fijn voor Statham dat hij weer met de mooie wijven mag stoeien. Als je de castinglijst van naderbij bekijkt heb je echter meestal te maken met iets oudere actie-veteranen. Maar goed, Charisma is ondertussen ook 38 geworden, dus zij had evengoed met Stallone kunnen aanwrijven. Ik hoop gewoon dat al die bekende koppen ook daadwerkelijk een acterende functie zullen hebben en niet alleen maar in cameo-rolletjes.

Charisma werd eerder ook nog getipt als Wonder Woman (2011), maar er bestaat weinig kans dat ze daadwerkelijk de rol zou aangeboden krijgen. Ze stond ook op de shortlist van de Lois Lane-actrices in de Superman Returns film, maar uiteindelijk werd het Kate Bosworth. Charisma is voornamelijk bekend voor haar tv-rollen en heeft eigenlijk weinig filmrollen vertolkt. Ik ben dus eigenlijk wel benieuwd hoe ze zichzelf zal profileren in deze gespierde prent. Ook wrestler Steve Austin zou volgens de laatste berichten van de partij zijn. Het houdt gewoon niet op.

Update 20/03/2009: De mensen van AICN hebben gemeld dat Forest Whitaker heeft bedankt voor de rol, omdat hij met een planning-conflict zit. De zwarte acteur werd vervangen door een minderwaardig zwart alternatief, onder de naam van 50 cent. Je zou denken dat ze na het zien van zijn prestatie in Righteous Kill (2008) wel beter zouden weten, maar het is en blijft een Sylvester Stallone film.

Whitaker zou een agent gaan spelen in de film. Samen met zijn beeldschone partner (Charisma Carpenter) zit hij achter Stallone en zijn bende huurlingen aan. Maar nu zal de rol dus gaan naar een zwarte rapper wannabe-acteur in plaats van de Oscarwinnaar Whitaker (The Last King of Scotland). Maar zoals Sly zegt: “No one thought Dolph Lundgren was a good choice for ROCKY or Mr. T. for Rocky III. Carl Weathers was an afterthought when Ken Norton fell out.” Wie zou twijfelen aan de woorden van een Hollywood veteraan.

Charisma Carpenter HQ pics: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08

***Related Posts***
10/04/2009: Brittany Murphy en David Zayas worden Expendables
27/11/2008: The Expendables casting

8 Comments

 1. Mechior

  Ik begin hier steeds meer naar uit te kijken. Hopelijk wordt het geen overkill met al die Hollywood-sterren en krijgen ze ook wel een rol van belang. Hoe lang zal die film duren? Toch geen 90 minuten mag ik hopen.

  Reply
 2. Tha Petrov

  spijtig dat JCVD gewijgerd heeft , volgens mij is die man heel slecht vertegenwoordigd , zo’n film met dergelijke casting laat je toch niet links liggen als je carrière in de sloop licht.
  wat betreft de film , ik begin er ook naar uit te kijken , sly blijft me verbazen .
  heeft wel een aantal valse noten in zijn carrière , maar er zitten ook leuke movies tussen .
  wait and see !

  Reply
 3. Dexter

  Ik zou niet al te hoge verwachtingen koesteren. Het is voornamelijk een overkill van acteurs op hun retour (met uitzondering van Statham). Is er trouwens al een verhaal bekend of wordt het gewoon een verfilmde meet-and-greet?

  Reply
 4. Berten

  Heeft die eigenlijk wel een manager? Hij doet mee in ordinaire Belgisch-Franse film maar weigert om deel te nemen aan deze veelbelovende actieprent.

  Reply
 5. Showan

  Ik wist zelfs niet dat zij nog aan acteren deed. Ze is volgens mij vooral bekend van de serie Angel, maar naar mijn mening zat ze daar niet in vanwege haar fenomenale acteertalent dan wel voor haar fysionomie. De rol spelen van verwende actrice ligt haar wel. Maar verder vind ik het niet verbazend dat haar carrière nooit echt van de grond is gekomen.

  Maar ach, deze film gaat waarschijnlijk toch niet om acteertalent, en Charisma Carpenter is inderdaad eye-candy voor +45-jarigen.

  Reply
 6. Sammy

  Spijtig. Was vrijwel de enige degelijke acteur uit het groepje, met uitzondering van Mickey Rourke. En wat een alternatief! 50 cent!?! Is dat wel voor dezelfde rol? Ik begin er een beetje voor de vrezen dat het vooral om de name-dropping gaat en minder om een acteertalent.

  Reply
 7. Michal

  50 Cent doet gelukkig niet meer mee Sly heeft hem er weer uitgezet en iemand anders er in de plaats voor genomen heb ik gelezen

  Reply
 8. Jimmy

  Ook Bruce Willis en Arn-uh-ld Schwarzenegger zouden – samen met Sylvester Stallone – een kleine cameo hebben in deze film. Verwacht geen groots spektakel of vuurwerk, gewoon één enkele scène.

  Heb dit nieuws een tijdje geleden gelezen, maar weet niet meer waar…

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *