Christian Bale verontschuldigt zich op de radio

decorationGezien de uitbarsting van Christian Bale tegen DoP Shane Hurlbut op de set van Terminator Salvation (2009) iets teveel stof deed opwaaien, heeft de acteur nu zijn excuses aangeboden voor zijn buitensporig gedrag op de zender Kroq, en staan deze excuses ook op tape. De uitspatting die werd opgenomen in juli van 2008 circuleerde een paar dagen geleden op het Internet en veroorzaakte een storm van kritiek. Maar Bale steekt zich dus niet weg en geeft zijn recht van antwoord. Well done Bale!

“It’s been a miserable week for me… The thing that I really want to stress is I have no confusion whatsoever. I was out of order beyond belief. I was way out of order. I acted like a punk. I regret that. There is nobody that has heard that tape that’s been hit harder by it than me. I make no excuses for it. It is unexcusable. I hope that that is absolutely clear…I’m embarrassed by it. I ask everybody to sit down and ask themselves, have they ever had a bad day and have they ever lost their temper and really regretted it immensely…Feel free to make fun of me at my expense, I deserve it completely…We have resolved this completely…I have no intention of getting anyone fired. There is no problem whatsoever.”

Wel opmerkelijk dat dergelijke Hollywood-fenomenen altijd binnen de lijntjes moeten kleuren. Neem nu het incident met Mel Gibson die zich jarenlang gedeisd mocht houden. Maar Bale pakt het goed aan en geeft niet alleen zijn fout toe maar zet het ook in perspectief. Zoals ik al eerder zei moeten acteurs zich vaak inleven in bepaalde personages en Bale vertolkt in Terminator de zoon van Sarah Connor die dan weer werd opgesloten opdat ze krankzinnig was. Deze krankzinnigheid wou Bale ook in John Connor steken. Blijkbaar leefde hij zich bij momenten iets teveel in, in zijn rol.

Je moet trouwens ook wel veel ballen hebben om een radiostation op te bellen voor je recht op antwoord te doen gelden. Een beetje te houterig overkomen of als een politieker klinken en je wordt door die mannen gewoon opgepeuzeld en uitgelachen. Maar Bale had een boodschap en bespeelde de media met evenveel virtuositeit als de vertolking van zijn rollen. Hoe? Wel hij klonk oprecht. Geen gezever, gewoon zijn fout erkennen en zeggen waar de zaken op staan. Bale kon evengoed de zaak verzwegen en genegeerd hebben, maar dat deed hij niet, en hiervoor kan je alleen maar respect hebben.

***Related Posts***
04/02/2009: Christian Bale werpt F-bommen op Terminator Salvation set
24/04/2008: James Caan verlaat set omwille van koekje
03/04/2007: Het Lily Tomlin en David O. Russell incident

4 Comments

 1. Fabian

  Was te verwachten. Christian Bale ging daar wat over de schreef, en de excuses konden niet uitblijven. Maar het wijst er gewoon nog maar eens op hie serieus hij zijn vak neemt en hoe gedreven de man wel is. En die crew medewerker had de integriteit van de set moeten bewaren. De man was trouwens niet aan zijn eerste speelfilm toe als DOP. Dat een acteur die zoveel films maakt wel bij momenten over-stressed kan zijn lijkt me aannemelijk.

  Reply
 2. Murray

  “‘I’m half John Connor, I’m half Christian there.”

  Hij is gewoon zijn film aan het verkopen. Slimme jongen die Bale.

  Reply
 3. Miiki

  was Sarah Connor helemaal niet gek. Ze was een brave moeder van een ietwat delinquente zoon. Maar door het trauma die ze kreeg na de achtervolging van de Terminator is ze beginnen flippen. Maar wist nog altijd wel goed wat ze deed.

  Reply
 4. Mike's Webs

  Prima actie van Bale. Goed voor zijn publieke imago ook natuurlijk, want Amerikanen zijn dol op mensen die hun fout inzien en dit publiekelijk bekennen. Toch altijd stoer als je je fouten toegeeft.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *