De terugkeer van The Shadow met Sam Raimi

The Shadow is een personage dat al enige tijd regisseur Sam Raimi bezig hield, maar hij is er nooit toe gekomen het personage uit te werken in een nieuwe film. Maar er zou schot in de zaak zitten als we producer Michael E. Uslan mogen geloven. Dit stond te lezen op Cinematical.

Uslan has promised that the latest version would be a brand new take on the character — and Uslan’s cryptic description might leave visions of The Spirit dancing in your heads. “I think the one thing going in is we all see The Shadow as more of a force of nature than a specific person in a secret identity. The Shadow may actually be many people”. But they’re also doing the proper research to stay true to the character. “We’ve gone back to the pulp roots, the comic book roots of The Shadow, with a dash of the radio roots. But we’ve deeply ensconced ourselves in the world of pulps and comics.”

Sam Raimi (Spider-Man, The Evil Dead) is het soort regisseur die de smurfen zou kunnen omtoveren tot interessant filmpersonages, dus heb ik er alle hoop bij mocht hij van plan zijn om dit pulp-comic-karakter van onder het stof te halen. Ik vond zelfs de The Shadow (1994) van Russell Mulcahy nog zo slecht. De film bleef trouw aan het personage en Alec Baldwin was een perfecte cast.

In de film speelde Baldwin de rol van Lamont Creston, een playboy en miljonair die tegen de misdaad strijdt onder de naam The Shadow. Creston had in het Verre Oosten geleerd hoe hij de menselijke geest van anderen kan benevelen en hoe hij zichzelf, op zijn schaduw na, onzichtbaar kon maken. In de film moest hij ten strijde trekken tegen Shiwan Khan, de laatste afstammeling van de beruchte Genghis Khan, die vastbesloten was de mensheid aan zijn heerschappij te onderwerpen. Daarbij schuwde Shiwan geen enkel middel om zijn doel te bereiken.

Ik ken maar weinig mensen die deze film hebben gezien. En ik vermoed dat The Shadow remake ook nog niet zo snel in productie zal gaan, gezien het toch wel hoge prijskaartje voor een productie met een personage die slechts een handvol mensen kennen. Maar de toekomst zal het uitwijzen.

11 Comments

 1. Fabian

  moet bekennen dat ik The Shadow niet ken, maar heeft precies wel iets wet van The Spirit. Zal dringen eens die film moeten huren.

  Reply
 2. johan

  het is lang geleden dat ik hem gezien heb maar die oude film is best leuk. ben benieuwd naar de nieuwe!

  Reply
 3. >P>Shifty

  nope
  Ik moest eerst denken aan een film van 15 jaa r geleden, over een held die verminkt was in gezicht en maskers kon maken die een beperkte levensduur hadden. Weet iemand de naam?

  Reply
 4. Mathias

  Aardig filmpje, maar heeft wel een flut-villain. Ook de decors zagen er een beetje fake uit. Maar nog niet zo fake als die andere comic-verfilming uit die periode: The Phantom.

  @>P>Shifty: Darkman?

  Reply
 5. >P>Shifty

  inderdaad dat is ‘m 🙂 thx

  Reply
 6. ghostrider

  kan iemand mij zeggen war ik die film kan vinden. die film darkman was redelijk en de vervolgen ook. is darkman ook niet van sam raimi?. the phantom vond ik wel goed. ik ben verzot op comic book verfilmingen en de phantom is nog niet zo slecht.

  Reply
 7. govert

  oorspronkelijk is het een radio hoorspel serie bij mijn weten,later is het verstript.
  met name de serie die kaluta gemaakt heeft is geweldig zowel in tekeningen als sfeer.vooral omdat het karakter van de oorspronkelijke shadow helemaal niet zo lekker is.in die zin is het niet aan riami om het te verfilmen ,maar heeft het een donkerder benadering nodig zoals batman heeft gekregen.

  Reply
 8. logan

  film voor >P>Shifty is darkman !
  in the schadow speelt peter boyle nog een taxi chauffeur , ach waar zijn dagen ……

  Reply
 9. jeffrey molenaar

  zeker ken ik deze film ik vind het een van de mooiste comic verfilmingen op de crow en sin city na dan en straks de spirit vond ik max payne trouwens ook heel cool.

  Reply
 10. Grushkov

  Ik ken deze film ook, eens toevallig te zien gekregen bij men ouders. En men interesse was gewekt. Heb deze ondertussen in men collectie staan, kon niet ontbreken.

  Reply
 11. yves

  goeie film voor die tijd. zocht hem al heel lang en eindelijk verkochten ze hem bij saturn. Hoop dat ze een remake maken want een vervolg zo niet lukken want het is al te lang geleden. Niet sam raimi maar een andere reigiseur is aangewezen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *