Pleasantville meets Shrek in Planet 51

Wie heeft er al gehoord van Ilion Animation Studios? Ik ook niet, tot vandaag. IAS is een animatiestudio uit Madrid die werd gebouwd door Pyro Studios, het video game huis die ondermeer Commandos (en al zijn expansion games), Praetorians en Imperial Glory ontwikkelden.

De animatiestudio heeft nu zijn eerste animatie-langspeelfilm klaar en deze Planet 51 (2009) werd opgepikt door Sony Pictures, via TriStar Pictures en krijgt distributie via New Line Cinema. En dat gebeurt niet elke dag dat een Europese animatiefilm zo in de watten wordt gelegd en maar eventjes een productiebudget kreeg van 60 miljoen dollar.

Korte inhoud: Op een planeet in de ruimte krijgt een familie de schrik van hun leven. Juist bij hen landt een vreemd ruimtevoertuig, met het opschrift “NASA”, en blijkt de bestuurder één van die gevreesde wezens te zijn; een mens! De astronaut Capt. Charles ‘Chuck’ Baker (Dwayne Johnson) maakt op zijn beurt de schrik van zijn leven mee wanneer hij merkt dat hij niet alleen is op de planeet.

De trailer is echt wel leuk en desondanks de Spaanse invloed ziet alles er enorm Amerikaans uit. De groene mannetjes op de planeet komen regelrecht uit de Amerikaanse suburbs uit de jaren ’50. De astronaut landt letterlijk in het buitenaardse Pleasantville (1998). Maar deze verdienst is dan weer te danken aan Shrek-scenarist en Oscar-nominee Joe Stillman die trouwens heel veel Shrek elementen in de film heeft verwerkt. Niet alleen de look van de aliens maar ook de slapstick humor en de familiale context. De film werd geregisseerd door maar liefst 3 mensen; Jorge Blanco, Marcos Martín en Javier Abad. Ik denk dat Ilion voor deze eerste film geen risico’s wou nemen. Hopelijk zal na deze beslissing het resultaat niet “te braaf” worden.

Bij de cast zien we heel wat bekende namen opduiken, gaande van Dwayne Johnson, Seann William Scott, Jessica Biel, Justin Long, Gary Oldman tot zelfs John Cleese. Er is nog geen release gepland voor bij ons maar verwacht wordt dat de film eind 2009 bij ons in de zalen draait. Wat vinden jullie van deze eerste trailer?

*** Planet 51 trailer ***

4 Comments

 1. Rene van den Abeelen

  ziet er niet verkeerd uit, maar ik hoop dat de Shrek-invloeden niet uit de hand lopen want dat vind ik razend slechte films. Veel geschreeuw en ge-daver, maar geen sympathieke characters en zo.
  Technisch lijkt dit dik in orde.

  Reply
 2. Berten

  Die groene mannetjes lijken wel erg veel op Shrek. Is dat geen copyright inbreuk?
  Ziet er anders wel ok uit. Trailer is in ieder geval geslaagd.

  Reply
 3. Mirko di Wallenberg

  De film heet Planet 51, wat een verwijzing is naar de verboden landstreek in het Amerikaanse midwesten Area 51 waar heel wat verhalen de ronde doen van buitenaardse aanwezigheden zoals UFO’s, ondergrondse basissen, geheime laboratoria enz zoals reeds uit ID4 bleek! Wat opvalt is dat Hollywood meer en meer films uitbrengt met buitenaardse wezen, hetzij in life action (The day the Earth…) als in tekenfilmvorm! Volgens conspiracy fanaten wil de US regering ons voorbereiden op de komst van buitenaardse wezens in de nabije toekomst (2012?) en zijn nu de kinderen aan de beurt met deze film! Wat de film betreft vindt ik het weinig origineel om de planeet een aftekening te maken van de jaren 50 in Amerika, niet toevallig de periode waarin de eerste UFO’s via Roswell in het openbaar kwamen. Alsof er maar één cultuur bestaat maar ja, egocentrischer denken dan de US kan men niet vinden op deze aarde dus zal het universum ook wel zo zijn zeker!

  Reply
 4. Timothy

  Ik vind die kleine alien hond wel geniaal!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *