Judge Dredd krijgt een nieuwe beurt

Wie herinnert zich nog die vreselijke Judge Dredd (1995) met Sylvester Stallone als de elite-ordehandhaver die zowel een politie als rechterlijke functie had? Niemand. Logisch, de film trok op niet veel.

judge dredd,sylvester stallone,demolition man,remake,danny cannon,steven e de souza,william wisher jr,comics,dredd

De actiefilm gebaseerd op de gelijknamige stripserie werd op een ietwat lullige manier in beeld gezet door Danny Cannon, maar had vooral een script van William Wisher Jr. en Steven E. de Souza die op de ballen trok. Het productiebudget van de film bedroeg 90 miljoen dollar, maar niemand had interesse en de film bracht nauwelijks 30 miljoen op in de States.

Ik moest dus wel even opkijken toen ik het nieuws las op Cinematical over een nieuwe Judge Dredd film. Blijkbaar zou er een remake op komst zijn van deze postapocalyptische prent. We zijn in ieder geval benieuwd of deze versie de Dredd-mythologie zal respecteren en zijn helm zal aanhouden? Zullen de scenaristen aandacht hebben voor de grote dosis ironische humor die in de strip is verwerkt? En men kan zich tevens de vraag stellen of hij opnieuw een relatie zal aangaan met een vrouw, iets wat in de comic iets verboden was voor een ‘judge’.

Judge Dredd began life in the second issue of the magazine anthology 2000 AD. In a time when Judges are running a huge megapolis, Judge Dredd was empowered to enforce the law, sentence offenders, and carry out the punishment. The premise sounded ideal for adaptation, but the 1995 movie version, directed by Danny Cannon, was tired and generic; Schneider was especially annoying. It lacked any zip or zest; fans noted that Dredd never removed his helmet in the strip and, more importantly, complained that the dry humor was missing and the mythology was left out. Stallone himself feels that the film was “a real missed opportunity”, and told Uncut magazine that “great potential” was wasted. “We shouldn’t have tried to make it Hamlet; it’s more Hamlet and Eggs.”

Met de evolutie van de cgi en de kwaliteit van de moderne comicbook-adaptaties ben ik ervan overtuigd dat Judge Dredd alles te winnen heeft met een remake. Ik ben in ieder geval beniewd hoe ze de film zullen aanpakken: eerder ironisch als Iron Man of dramatisch als The Dark Knight of volgepakt met actie zoals Spider-Man. Hoewel, grote verschil zit hem in het tijdskader. Het is een science-fiction prent een beetje in de stijl van Demolition Man. Hopelijk vinden ze een regisseur die talent genoeg heeft om deze comic nieuw leven in te blazen.

***Related Posts***
06/08/2012: Dredd 3D poster en trailer
27/07/2010: Karl Urban is nieuwe Judge Dredd

1 Comment

  1. Depechia

    Judge Dredd heeft net alles wat een heleboel hedendaagse comic adaptaties niet hebben: minder gelul en meer actie. Het plot mag niet al te moeilijk zijn en de hoofdpersoon niet al te verfijnd, maar er blijft natuurlijk genoeg ruimte om te excelleren op allerlei andere gebieden. Helaas zie je tegenwoordig vaak een overdosis aan CGI , suffe romantische subplots of teveel expositie over nevenpersonages.
    Judge Dredd daarentegen is actie zoals het bedoeld is; zonder verfijnde romantiek, maar mét rauwe vechtscenes, botte droge humor en een donker sfeertje. Ik hoop in ieder geval dat ze dicht bij de strip blijven.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *