Johnny Depp en Angelina Jolie in The Tourist

De nietsvermoedende toerist Johnny Depp wordt in de luren gelegd door de knappe Angelina Jolie in de romantische actie thriller The Tourist (2010).

De film is een remake van de Franse Anthony Zimmer (2005) van Jérôme Salle met Yvan Attal en Sophie Marceau. Als we de eerste berichten mogen geloven zou de Indiase regisseur Bharat Nalluri, die eerder indruk maakte met Miss Pettigrew Lives for a Day (2008), de regie op zich zal nemen. Christopher McQuarrie (Valkyrie) gaat het script bewerken.

Korte inhoud: De internationale politiemacht en de Russische maffia zitten op de hielen van Anthony Zimmer, een intelligente man die verantwoordelijk is voor het witwassen van geld. Met ingrijpende plastische chirurgie en een volledig onherkenbare stem hoopt Zimmer te ontkomen aan de ordediensten. De enige manier om Zimmer te bereiken is via zijn geliefde maîtresse Chiara (Angelina Jolie), die onder toezicht van de politie en de Russische geheime dienst zit. Wanneer Chiara echter een nietsvermoedende toerist (Johnny Depp) ontmoet die qua lichaamsbouw volledig op Zimmer lijkt, denkt de politie meteen dat ze de man hebben ontmaskerd.

Sophie Marceau is een echte ster in Frankrijk maar is toch geen grote actrice. Toch vond ik haar vertolking is deze prent buitengewoon efficiënt, met voldoende oogverblindende en machiavellistische trekjes. Dit is misschien ook wel haar beste film, en dit zeker ook te danken aan regisseur Jérôme Salle (Largo Winch) die deze old school genre film met heel veel gevoel voor ritme wist te orkestreren. Voor mij is de film eerder een romance dan een echte thriller, en dat was misschien meteen ook het grootste probleem van deze prent. Het koppel is niet altijd geloofwaardig, en dus zou de film met een rewrite misschien nog beter kunnen worden. Ik ben dus niet geheel gekant tegen het idee van een remake.

Het is een interessant concept voor een uitstekende film. Het origineel had spijtig genoeg niet alles even doeltreffend uitgebuit en ik hoop dat de remake dat wel kan. Hoewel, de regisseurskeuze vind ik nu niet bepaald het meest ideale voor een dergelijk scenario. Depp en Jolie zijn twee grote acteurs dus denk ik ook dat de regisseur in ieder geval genoeg middelen zal ontvangen om dit verhaal bigger than life te maken.

1 Comment

  1. Mr White

    ik heb het origineel niet gezien maar het concept lijkt me wel iets voor een echte Hitchcock film maar een totaal onschuldige wordt gezien als een crimineel en om de vlucht moet slaan. Maar gezien alles herschreven wordt is het niet uitgesloten dat Cruise uiteindelijk Zimmer is…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *