Geen Eddie Murphy als Riddler in Batman 3

Mijn mailbox steekt vol met berichtjes van ongeloof over het artikel in The Sun dat acteur Eddie Murphy zou aangesproken zijn om The Riddler te spelen in de derde Batmanfilm. Shia LaBeouf zou dan weer komen opdraven als sidekick Robin en Rachel Weisz zou in de huid kruipen van Catwoman. Bull *** kuch***shit! Echte filmblogs weten wel beter wanneer ze dergelijke roddels in hun schoot krijgen geworpen. Ik beken dat ik af en toe ook wel eens wordt meegesleurd in een vals gerucht over een mogelijke sequel die nooit het daglicht zou zien, maar deze roddel lijkt mij iets te gortig. Journalisten die dergelijk nieuws publiceren bevestigen hiermee hun compleet gebrek aan inzicht in de Batman-franchise van Christopher Nolan.

Het is normaal dat er speculaties zijn, en deze waren er al tijdens de productie van The Dark Knight. Johnny Depp zou de rol vertolken van The Riddler en Philip Seymour Hoffman zou het personage van The Penguin vertolken. Dit laatste lijkt wel een bijzonder knappe casting…met dit verschil dat Christopher Nolan nog niet had beslist of hij een derde Batman film zou maken, zelfs nog geen script had geschreven, zelfs nog geen idee had welke villains zouden meespelen, laat staan wie deze villains zou vertolken.

Maar het is uiteraard goedkope nieuwsgaring, want nadat deze geruchten werden ontkracht doken er al nieuwe op van een mogelijke rol voor Angelina Jolie als Catwoman en Anthony Hopkins die Michael Caine zou vervangen als Alfred. Het is allemaal gebaseerd op dikkeduim-zuigwerk van pseudo-journalisten om zo met een “scoop” voor de dag te komen. Gelukkig zijn er nog nuchtere filmsites die beter weten.

Kijk, het zal minstens nog 4 maanden duren alvorens er echte berichten opduiken over de derde Batman film. Verwacht ook geen al te grote namen, maar verwacht wel talent. Ik heb heel veel respect voor Eddie Murphy maar hij is niet (meer) geloofwaardig als acteur na al die troep waarin hij zat. Dit is trouwens ook geen MTV-achtige prent voor een popcornpubliek, dus Shia LaBoeuf casten is compleet tegen de principes van de franchise, laat staan dat Nolan al te kennen heeft gegeven dat Robin niet bij de mogelijkheden zat voor hem. Nolan zal trouwens wel zijn tijd nemen om een scenario uit te werken van het niveau van The Dark Knight, en wie weet, zelfs nog beter.

Dus als jullie nog nieuws lezen over Batman 3, gewoon negeren.

***Related Post***
08/08/2008: Catwoman in Batman 3?

***More Related Posts***
The Dark Knight berichten
Batman berichten

3 Comments

 1. BlackMoon

  Ik denk dat er zelfs al sprake was van Catwoman na Batman Begins. Hoe dan ook, Rachel zou geen verkeerde keuze geweest zijn. Ik blijf het in ieder geval spijtig vinden dat Two-Face niet meer kan terugkomen.

  Reply
 2. CosaNostra

  Geen Eddie Murphy, dank u. Ik ben zelfs niet zeker of Chris Nolan eigenlijk wel een vervolg zal maken.

  Reply
 3. Accu

  Je moet inderdaad ook wel een redactie van nitwits hebben om te geloven dat Eddie Murphy in de nieuwe Batmanfilm zal opduiken als The Riddler. Lijkt mij iets wat enkel roddelkranten als Het Laatste Nieuws kunnen verkopen. The penguin met Philip Seymour Hoffman lijkt me tot nu toe de beste optie.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *