Mortal Kombat vs DC Universe

Met de opkomst van heel wat comic adaptaties de laatste jaren kon ik het niet laten om ook eens een nieuw game in de aandacht brengen met de helden uit de DC Comics die de strijd aangaan tegen de Mortal Kombat helden, en dit zowel op DC terrein (Metropolis, Gotham City, …) als in de Mortal Combat arena (Graveyard, Universe Side,…). Het spel Mortal Kombat vs DC Universe wordt uitgegeven door Midway en is te verkrijgen op Playstation 3 en Xbox 360. Maar het spel is een typisch combat-game die volledig in de lijn ligt van de andere Mortal Combat games, waarbij elk personage zijn eigen vechtstijl en verborgen aanvals-technieken heeft.

Het is niet meteen het soort game waar ik wild van ben, maar als je iets zoekt wat je met twee kan spelen dan is dit wel leuke ontspanning. Er is zowel Freefall Kombat als Klose Kombat. Freefall Kombat laat spelers toe om mid air te strijden terwijl ze van de ene arena in de andere vallen. Klose Kombat zoomt in van zeer nabij en laat de schade zien die tijdens de strijd wordt toegebracht, zoals kneuzingen, gescheurde kleren, enzovoort.

DC Comics Universe Heroes
Batman 01Wonder Woman 01Catwoman 01Green Lantern 01Superman 01
Batman &nbsp&nbsp -&nbsp&nbsp Wonder Woman &nbsp&nbsp -&nbsp&nbsp Catwoman &nbsp&nbsp -&nbsp&nbsp Green Lantern &nbsp&nbsp -&nbsp&nbsp Superman

The Flash 01Dark Seid 01Lex Luthor 01Deathstroke 01Captain Marvel 01The Joker 01
The Flash &nbsp -&nbsp Dark Seid &nbsp -&nbsp Lex Luthor &nbsp -&nbsp Deathstroke &nbsp -&nbsp Captain Marvel &nbsp -&nbsp The Joker

Zoek niet meteen een vervolg met de andere Mortal Combat games, want hier hebben de makers een nieuwe storyline uitgewerkt in de single player mode. Die biedt de speler een perspectief op beide werelden en verstrengelt de twee universums tot een intense en dynamische vechtervaring. De storyline is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen het creatieve team van Mortal Kombat en top comic schrijvers Jimmy Palmiotti (Painkiller Jane, Marvel Nights, Jonah Hex, 21 Down) en Justin Gray (Batman: Legends of the Dark Knight, JLA Classified, Punisher Red X-Mas, The Resistance). Het spel kan bovendien online gespeeld worden voor de liefhebbers.

Mortal Kombat Heroes
Sub-Zero 01Liu Kang 01Raiden 01Sonya Blade 01Scorpion 01
Sub-Zero &nbsp&nbsp&nbsp&nbsp -&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Liu Kang &nbsp&nbsp&nbsp&nbsp -&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Raiden &nbsp&nbsp&nbsp&nbsp -&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Sonya Blade &nbsp&nbsp&nbsp&nbsp -&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Scorpion

Baraka 01Jax 01Kano 01Kitana 01Shang Tsung 01Shao Kahn 01

Baraka &nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp -&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Jax &nbsp&nbsp&nbsp -&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Kano &nbsp&nbsp&nbsp&nbsp -&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Kitana &nbsp&nbsp -&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Shang Tsung &nbsp -&nbsp&nbsp Shao Kahn

Het leuke aan het game is dat je ook eens een Batman vs Superman kan faken en zien hoe een dergelijk gevecht er mogelijks zou kunnen uitzien in een meer cartoon spin-off. Ook andere cartoonhelden komen even in de aandacht, zoals Wonder Woman. Laat me in ieder geval weten in de commentaren wat jullie van Mortal Kombat vs DC Universe denken en welke “vs” films misschien nog wel mogelijk kunnen zijn.

3 Comments

 1. Berten

  Ik ben die Mortal Kombat games nog niet verleerd. De graphics zien er in ieder geval stukken beter uit dan die vorige edities.

  Reply
 2. Miiki

  haha!
  Vriend van mij heeft het game en er zijn me meteen twee dingen opgevallen: Er zit minder gore in en de boezems zijn dit jaar een paar maatjes groter geworden. :))

  Reply
 3. BlackMoon

  storyline? welke storyline? ik dacht dat het een aaneenschakeling was van fights tussen de verschillende personages.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *