Hugh ‘Wolverine’ Jackman host de oscars

Niet Jon Stewart maar wel Hugh Jackman zal de Oscar hosten in 2009. Inderdaad, je hoort het goed, Wolverine mag de grootste show op aarde presenteren. Hugh is een show-man, hij kan zingen dansen en is uiteraard één van de betere acteurs.

En uitstekende keuze als je het mij vraagt. Hij heeft het charisma en de charmes op de show in goede banen te leiden en er is sowieso een team van schrijvers die zijn teksten zullen maken, dus maak ik mij ook niet echt veel zorgen dat er minder humor aan te pas zou komen. Trouwens is hij iemand die afkomstig is van de filmindustrie in tegenstelling tot Chris Rock, Jon Stewart, Ellen DeGeneres,… die eerder mensen zijn afkomstig van de tv-industrie. Hugh Jackman heeft trouwens met de Tony Awards al wat ervaring met presenteren.

Betekent dit ook dat deze Oscar-ceremonie de comic-films – en met name The Dark Knight – iets meer gewicht zal geven? De toekomst zal het uitwijzen. In ieder geval werd TDK niet genomineerd als Beste Film bij de Golden Globes.

Of hij in staat zal zijn om meer kijkers aan te trekken valt nog af te wachten. De vorige editie was een teleurstelling, maar toch denk ik dat dit weinig te maken heeft met de presentatie van Jon Stewart, die voor de tweede keer de Oscars presenteerde. De selectie van de films was een mager beestje. Ik bedoel, als een film als Juno (2007) in de categorie Best Picture zit, dan weet je dat er geen miljoenen mensen die avond op het puntje van hun stoel zullen zitten. Maar dit jaar heb je grote films en misschien zelfs een paar verrassingen zoals een comic (The Dark Knight) als Best Picture en misschien zelfs een cartoon (WALL-E). Maar ook The Curious Case of Benjamin Button met Brad Pitt is een publiekstrekker. En welke film er uiteindelijk zal winnen is compleet onzeker.

Wat denken jullie van de Wolverine keuze? Laat het weten in de commentaren.

7 Comments

 1. Mike's Webs

  De Oscars kijk ik al jaren niet meer. Duurt me te lang en ik hecht niet veel waarde aan de prijs eerlijk gezegd. Ik lees de uitslag wel op je blog. 🙂

  Reply
 2. Berten

  ik zou zeggen: “Ik ga zeker kijken!” maar die commerciële zenders bij ons steken liever hun geld in debiele Amerikaanse soaps dan in de live uitzending van de oscars.

  Reply
 3. Mirko_di_Wallenberg

  Is er iets slaapverwekkender dan een nachtje Oscar-kijken? Meer dan drie uur lang vervelende televisie met sterren (?) die niets te zeggen hebben over films die tegenwoordig bijna geen inhoud meer hebben! De meeste mensen weten niet eens meer welke film en acteurs en actricesses er vorig jaar gewonnen hebben, laat staan een aantal jaren geleden! Ik lig liever in mijn bed op dat moment te slapen met een movie in my mind! Daar ben ik mijn eigen regisseur met een ongelooflijk scenario! Probeer dat maar eens te overklassen!

  http://www.marisa-mell.blogspot.com

  Reply
 4. karen

  Ik denk niet dat mensen niet naar de oscars kijken omdat Juno dit jaar bij de genomineerden was, maar wel omdat het vrijwel een uitgemaakte zaak was dat No Country for Old Men zou winnen. Trouwens Juno is zeker niet slechter dan Little Miss Sunshine, dat het jaar daarvoor genomineerd was. Rekening houdend met budgetten en financiële middelen zijn Juno en Little Miss Sunshine trouwens allebei steengoede films die erkenning en prijzen verdienen. Geen slecht woord over The Dark Knight, maar als je bijna 185 miljoen dollar ter beschikking hebt (i.v.m. Juno 8 miljoen) dan vind ik de prestatie van een Juno (en er zijn er nog) toch net ietje knapper.
  Anyway, Hugh Jackman is misschien geen voor de hand liggende keuze, maar ik denk dat hij het wel uitstekend zal doen, en ik hoop dat 2Be (of hoe heet dat ding tegenwoordig) beslist om de hele uitreiking nog eens uit te zenden, want – hoe slaapverwekkend misschien ook – ik vind een oscaruitreiking toch nog altijd een spannende gebeurtenis 🙂

  Reply
 5. Dave

  @Mirko: hoh ja, iedereen geeft graag kritiek op de Oscars, maar ze zijn de eersten die willen weten welke films er gewonnen hebben. :p De Oscar-ceremonie is nog steeds de tweede meest beken show na de Super Bowl. 😉
  @Karen: Ik heb niets gezegd over de kwaliteit van Juno, daar gaat het niet over, maar ik zeg als TDK genomineerd wordt er meer mensen zullen kijken, al was het maar dat miljoenen mensen TDK hebben gezien. Zelfs No Country For Old Man heeft minder appeal dan TDK. Heeft weinig te maken met de kwaliteit van de films.

  Reply
 6. ezel

  ‘Maar ook The Curious Case of Benjamin Button met Brad Pitt is een publiekstrekker’

  oke, heb je dan ook een bronvermelding dat deze film een publiekstrekker is?
  Het is niet eens uit. Misschien zal het wel floppen.

  hmmmmmmmmmmmmmmmm

  Reply
 7. Miiki

  @Ezel: jij hebt je naam niet gestolen zie ik 😀
  Transformers 2 is een publiekstrekker en die film is zelfs nog nie gemaakt. :p

  Ben in ieder geval wel benieuwd naar de nominaties. Zal Pixar ooit eens genomineerd worden voor Best Film??

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *