Second Life film met Luis Figo

Ik ben nooit een grote fan geweest van Second Life, en nog minder van The Sims. Ik heb dit al van in het begin gezien als een media-hype van weinig belang die snel zou overwaaien. Het zijn virtuele platforms voor mensen met iets teveel vrije tijd en een beperkt sociaal leven, die graag hun tijd verspillen met oppervlakkige contacten in een ‘smakeloos-vormgegeven’ virtuele wereld.

Second Life

Maar het systeem werd niet ontworpen voor gamers, maar wel met de gedachte om een alternatieve marketing te ontplooien. Maar los van de profilering van bepaalde merken, werd er geen terugslag vastgesteld bij de gebruikers/consumenten. Met andere woorden, de virtuele economie werkt niet en voor de rest is de simulatie eigenlijk behoorlijk saai, zeker vergeleken met interactieve platforms als World of Warcraft waar ongeveer 9 miljoen mensen samen komen (die elk 20 euro/maand betalen) in vergelijking met hooguit 60’000 in Second Life (er wordt wel uitgepakt met 1,6 miljoen maar dat slaat op het aantal personages en niet op het aantal fysieke personen). Diegene die hier rijk van is geworden is Microsoft, want hiermee mochten de gewone pc-gebruikers (dus de niet-gamers) ook hun computer opkrikken om die 3-D applicaties vlot te laten draaien.

Maar voor mensen die niet tevreden zijn met hun leven kan dit misschien inderdaad een zekere leegte opvullen. Of ik denk dan maar aan gepensioneerden die nog eens als twintiger het beest willen uithangen. Daarnaast zou Second Life misschien meer succes hebben als instrument voor carrièreplanning en loopbaan-advies.

Maar goed, over alles wordt wel eens een film gemaakt, dus mogen we ons binnenkort ook verwachten aan Second Life (2009) de film. Geen grote Amerikaanse productie, maar wel een Portugese film. Ja, in Portugal maken ze nu en dan ook wel eens cinema. De prent is – van wat ik kan uitmaken in de trailer – deels Engelstalig deels Portugees en is geregisseerd door Nicolau Breyner en Miguel Gaudêncio in een productie van Alexandre Valente. We zien zelfs dat een rolletje is weggelegd voor de Portugese ster-voetballer Luis Figo.

Ik dacht eerst dat de film het verhaal zou vertellen over die gewiekste Chinese vrouw Anshe Chung die miljoenen had verdiend aan Second Life door eigenlijk een soort piramide-systeem op poten te zetten, maar bij het zien van de trailer is het eerder een soort oppervlakkig erotisch drama. Ik denk niet dat het een prent is om naar uit te kijken en nog niet aan de hielen komt van de maatschappij-kritische Ben X (2007). Verwacht deze niet in onze zalen, maar de liefhebbers zullen deze wel binnenkort kunnen oppikken in de videotheek…of misschien virtueel te bekijken in een bioscoopzaaltje in Second Life.

*** Second Life teaser trailer ***

***Related Post***
18/12/2008: Geen Amerikaanse remake voor Ben X ?

3 Comments

 1. Miiki

  Ik zou ook wel eens Luis Figo willen zijn in een second life 🙂

  Reply
 2. Fabian

  en ben het ook niet van plan, maar de film ziet er wel sexy uit. Spijtig dat ik niets van de trailer heb begrepen.

  Reply
 3. Maaike

  De film lijkt nog saaier dan het role playing game. Heeft wel iets weg van die Hollandse tv-serie ‘Voetbalvrouwen’.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *