Star Wars vs Star Trek

Ow, they didn’t… Yes, they did. Star Wars vs Star Trek en het is om van te gieren. Het zou ook de clash tussen Captain Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) en Darth Vader (James Earl Jones) genoemd kunnen worden. Bekijk het filmpje tot op het einde, want er zit nog een leuke add-on in de staart. De makers zijn duidelijk grote fans van beide franchisen, dus het is het niet uitsluitend pro-Star Trek of pro-Star Wars. Het roept in ieder geval de vraag op of een dergelijk scenario ooit het daglicht zal zien. En waarom niet, trouwens!

Slechter dan het Star Wars: The Clone Wars (2008) experiment kan het niet zijn. Er zal wel een garderobe-change moeten gebeuren bij één van de partijen. Ik besef dat het nu moeilijk is om deze twee films samen te brengen. De ene film is meer voor de cinema gemaakt terwijl de andere voor het kleine scherm, maar beide films zijn wel (ondermeer) gemaakt voor Science-Fiction fans. En met de opkomende bioscoopfilm Star Trek (2009) van J.J. Abrams zullen er misschien meer raakvlakken zichtbaar worden. Toch denk ik dat we zullen moeten wachten tot George Lucas zich definitief heeft teruggetrokken. Op dit moment is het pure fictie om te denken dat Lucas zich zou mengen met Star Trek.

***Related Post***
20/06/2007: Robot Chicken goes Star Wars

3 Comments

 1. Mike's Webs

  Best goed gedaan. En grappig. Ik vind beide sf-spektakels goed te pruimen, al heb ik een lichte voorkeur voor Star Trek. De nieuwe trilogie van Lucas was mij iets te infantiel. De oude trilogie vaart wel op nostalgie.

  Reply
 2. Joost

  de Empire zou de Enterprise zo uit de ruimte blazen.

  Reply
 3. chelsea

  de brug van de enterprise die zit de grappen over de laseraanval is gewoon priceless!

  SW mag dan wel de betere franchise zijn, op vlak van technologie zou ST dat gehele empire zooitje gewoon aftroeven.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.