Dolph Lundgren in The Expendables van Sylvester Stallone

De 51-jarige Zweedse spierenbundel Dolph Lundgren (Rocky IV, Universal Soldier, The Punisher) kwam eigenlijk niet aan zijn trekken bij het Universal Soldier III project. De reden was een te flauw scenario die de acteur eigenlijk meer zag in een bijrol dan in een hoofdrol. De gesprekken zijn nog steeds bezig, maar ondertussen heeft de blonde god een belangrijke actierol buit gemaakt in een Sylvester Stallone prent.

Het is niet de eerste keer dat de mannen samenwerken, want in Rocky stonden de twee al eens oog in oog. Deze film was trouwens ook geregisseerd door Stallone. De nieuwe film heet The Expendables (2010) en gaat over een groep van huurdoders die in Zuid-Amerika een dictator moeten ombrengen. Naast Dolph zien we de actiehelden Jason Statham en Jet Li. Stallone zal niet alleen de film regisseren, maar schreef ook het verhaal. Op Coming Soon stond het volgende te lezen:

In an interview with Review Nation on the red carpet of Transporter 3, Sylvester Stallone revealed that he’s lining up Dolph Lundgren to co-star in his next film, The Expendables. Lundgren starred in Stallone’s fourth installment of the Rocky series in 1985.

Sylvester Stallone will star in, write and direct the action film, also starring Jason Statham and Jet Li. The movie follows a team of mercenaries on a mission to overthrow a South American dictator.

Het heeft blijkbaar iets weg van een soort Inglourious Basterds, en met een dergelijke cast moet zoiets brokken geven. Stallone is trouwens niet aan zijn proefstuk toe, en heeft bewezen dat hij zowel een actiefilm als een drama kan opvoeren. Jean-Claude Van Damme zal waarschijnlijk bij zijn telefoon zitten wachten in de hoop dat hij ook een plaatsje kan krijgen in deze met testosteron ingespoten actieprent.

Nu weet ik niet of Sylvester en Dolp Lundgren in hetzelfde team zullen zitten of tegen elkander zullen moeten vechten, maar nu al heeft de film een nostalgische kwaliteit. De film zou pas in 2010 uitkomen, dus er kan nog heel wat gebeuren. Dolph zal in die tijd ook nog te zien zijn in Icarus (2009) over een Soviet-hitman die zijn dubbelleven wil ontvluchten. Hij zal ook te zien zijn in Command Performance (2009) over een drummer en ex-biker die alles op alles zet om een Russische president te redden van een kidnapping. Twee films die Dolph ook zal regisseren. Drukke agenda dus.

Update 30/11/2008: Blijkbaar zou Jean-Claude Van Damme dan toch zijn aangesproken voor The Expendables door Sylvester Stallone. En als je het nieuws mag geloven zou zelfs Arnold Schwarzenegger in aanmerking komen (maar die had het, zoals we weten, te druk). Maar JC weigerde het aanbod! En toen heeft Sly dan maar de andere Universal Soldier aangesproken, met name Dolph, dat stond allemaal te lezen op JoBlo. HOW FUCK-UP IS THAT! Blijkbaar zou hij gezegd hebben dat hij niet deze weg wil bewandelen. Heuh?? Welke weg dan wel, deze van de B-films en straight-2-dvd materiaal. Ik wist dat Van Damme niet van de slimste was, maar dit is gewoon belachelijk.

Update 23/02/2009: Arnold Schwarzenegger is te zien in een film van Sylvester Stallone, die later dit jaar uitkomt. De gouverneur van Californië hoeft zich niet echt in te leven voor de rol. Hij speelt namelijk zichzelf. De opnamen van de film ‘The Expendables’ beginnen op 28 maart in Brazilië en zullen kort daarop verhuizen naar New Orleans. De scènes met Schwarzenegger draait Stallone in Los Angeles.

Stallone schreef het verhaal van de film zelf. Bovendien neemt de ‘Rambo’-acteur naast de regie ook een rol voor zijn rekening. The Expendables (2010) gaat over een groep soldaten die een Zuid-Amerikaanse dictator proberen te verslaan. Ook Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Jason Statham, Mickey Rourke en Forest Whitaker zijn in de rolprent te zien.

***Related Posts***
10/04/2009: Brittany Murphy en David Zayas worden Expendables
12/03/2009: Charisma Carpenter in The Expendables
17/11/2008: Dolph Lundgren wil geen Universal Soldier III cameo

3 Comments

 1. Joost

  kijk hier al naar uit! Dolph Lundgren is echt een coole kikker. Enkel spijtig hij nog maar te zien is in b-producten.

  Reply
 2. Accu

  Hij zou niet weten wat een goed project is mocht hij het krijgen van Steven Spielberg.

  Reply
 3. not kool

  ik snap dit nu ech niet jcvd hij kan nu eindelijk is een goeie rol krijgen en hij neemt het niet aan en dan nog wel met heel wat andere bekende namen als jet li & jason statham allé echt chity ik kan er echt ni bij maar nee hij kiest liever voor low budget movies dat op niets trekken ik zou het wel geweten hebben

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *