Fuel & The 11th Hour, twee alerte milieu-documentaires

Nu met het falen van de milieuonvriendelijke autobedrijven, die nog steeds zweren bij benzine-gulzige terreinwagens, is het misschien eens interessant om de documentaire Fuel (2008) te bekijken van Joshua Tickell. Een film die toch wel een aantal schokkende onthullingen maakt, zoals de relatie van de regering met de auto en olie industrie. Het zal meteen duidelijk worden waarom alternatieve energie-bronnen steeds weer op de lange baan worden verschoven. Hier vinden jullie de trailer.


The 11th Hour 001Fuel 001The 11th Hour 002

Een andere film die net dezelfde strijd aan het voeren is en blijkbaar met een gelijkaardige promo-campagne had, is The 11th Hour (2007) van Nadia Conners en Leila Conners Petersen. Met deze documentaire wordt het elfde uur, het laatste mogelijke moment voor verandering bedoeld. De film onderzoekt de manier waarop wij leven op deze planeet en wat de gevolgen hiervan zijn voor het ecosysteem. Diverse vooraanstaande wetenschappers, politici en andere experts bespreken de belangrijkste problemen waar wij wereldbewoners de komende tijd mee te maken zullen krijgen. Niemand minder dan Leonardo DiCaprio is de narrator van dienst. Hier vinden jullie de trailer.

*** The 11th Hour trailer ***

1 Comment

  1. Mr White

    De aarde heeft alle tijd om te herstellen, wij blijkbaar niet. Ik werd echt wel met m’n neus op de realiteit gedrukt met deze documentaire. Jammer dat er zoveel tegenstrijdige belangen zijn en het egoïsme meestal de bovenhand haalt. Het feit dat diCaprio het geheel aan elkaar praat doet er helemaal niet toe. Het gaat erom wat er gezegd wordt.

    De meeste mensen denken dat de aarde een onuitputtelijke bron van grondstoffen is, terwijl alles zo’n beetje uitgeput raakt. We leven in een soort wegwerpcultuur waarbij de mens denkt alles te kunnen doen waar hij zin in heeft, zonder de gevolgen ervan in te zien. In deze film worden ook oplossingen aangedragen (meer dan in Gore’s film). We moeten ecologisch leren denken en ontwerpen en ook het verhaal is veel breder dan alleen de opwarming van de aarde.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *