Michael Moore verdiept zich in de financiële crisis

Nu dat George W. Bush zo goed als vergeten en begraven is, moet Michael Moore een nieuwe kop van jut vinden voor zijn volgende documentaire. En wat beter dan zich te richten naar diegene die verantwoordelijk zijn voor de financiële crisis. Het zijn de mensen van MovieWeb die met het nieuws komen:

In a story from The Hollywood Reporter, Michael Moore’s new documentary, for Paramount Vantage and Overture Films, will turn its lens to America’s tough economic times. The film is currently without a title and according to some it will have “an end-of-the-empire tone.”

“If Moore offers a prescription for how to improve things, he may indeed find an audience that at this moment is eager for change,” said former Bill Clinton aide Craig Minassian. “But it’s going to be hard for him. What this election shows is what’s right with America, and sometimes what Michael Moore does is highlight what’s wrong with America.”

Er was al eerder een soortgelijke documentaire gemaakt over de beurscrisis onder de naam I.O.U.S.A. (2008) van Patrick Creadon. Jullie moeten deze film eens opzoeken, want het is niet enkel goed gemaakt maar geeft ook een duidelijk beeld van de oorzaken van de storm. Voor een leek als mezelf was het in ieder geval buitengewoon interessant. Maar het was uiteraard niet zo sexy als een Michael Moore film, daarom denk ik wel dat er zeker wel ruimte is voor een iets meer controversiële aanpak van het beestje.

De financiële crisis maakt ondertussen brokken overall ter wereld, banken komen op de rand van het failliet, kleine aandeelhouders worden bestolen, de economie komt in een recessie met alle gevolgen voor de werkgelegenheid en de financiële gezondheid van de bedrijven. Maar IEMAND moet hier de vruchten van plukken. Iemand moet speculeren op die manier dat hij overall de winst gaat opstrijken. Wall Street (1987) ligt hier niet veraf. Benieuwd wat Moore te vertellen heeft…

***Related Post***
14/11/2008: The Undefeated van Sarah Palin dan toch verslagen aan de box-office
14/11/2008: Michael Moore verdiept zich in de financiële crisis
16/05/2008: Fahrenheit 9/11 krijgt een vervolg
01/11/2007: Michael Moore vs. Wolf Blitzer
08/07/2007: Larry King verkiest Paris Hilton boven Michael Moore
23/05/2007: Michael Moore onderzoekt de Amerikaanse ziekteverzekering

1 Comment

  1. Cleo

    ik heb deze documentaire al gezien, toch denk ik niet dat ze iets gaat teweeg brengen in de States. Veel van die Amerikanen vinden hun economie het beste systeem, zelfs al verliezen dagelijks honderden mensen hun job en staat nu de automobiel-sector op springen. Je kan niet blijven over-consumeren. Op een gegeven moment heb je een ineenstorting.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *