Damien Hirst zet Sienna Miller tussen koeienkarkassen

De Britse cineaste Tony Kaye (American History X) heeft Sienna Miller gekozen om in de videoclip See the Light van de Britse indie-rock band The Hours.

De kunstenaar Damien Hirst heeft dan weer de art direction van de clip voor zijn rekening genomen, zoals de façade met de gekruisigde koeien waar Sienna zich bevlekt met het bloed. Hirst is vooral geïntrigeerd door ‘de dood’ en zijn bekendste werken zijn een soort animal art, onder meer een tijgerhaai, schaap en een koe, die in een aquarium zijn gepreserveerd in formaldehyde.

Vaak dragen deze werken een enigmatische titel, die niet meteen iets te maken heeft met het beest in kwestie. Het kunstwerk met de haai bijvoorbeeld heet The Physical Impossibility Of Death In The Mind Of Someone Living (vrij vertaald: De fysieke onmogelijkheid van de dood in de ogen van een levend iemand). Enkele andere werken zijn The Dream, Golden Calf en de The Incredible Journey. Liefhebbers van zijn kunst kunnen trouwens de diamanten schedel gaan bewonderen in het Rijksmuseum van Amsterdam, van 1 november tot 15 december 2008. De schedel is bedekt met 8601 diamanten, versierd met een grote roze peervormige diamant, en staat te koop voor een slordige 64 miljoen euro.

Sienna wandelt ze nerveus in een ziekenhuiskleed door een klerenwinkel, paniekerig op zoek naar de uitgang. Later in de clip doolt ze door een kamer vol druipende koeienkarkassen en wrijft ze het bloed over haar lichaam terwijl ze prevelt: “De dood lijkt me nu de veiligste plek”. Ze probeert verder ook nog in een vitrinekast te kruipen en belandt in een stapel schoenen met hoge hakken.

“Het nummer gaat over strijd en verslaving, angst en duisternis. De video illustreert dat perfect”, vindt Hours-zanger Ant Genn.

Sienna Miller is een fan van het werk van Damien Hirst. Zo bood ze op een collectie van zijn werk en werk van Tracey Emin en Jonathan Yeo. Volgende maand weet de actrice of ze de kunstwerken in huis mag halen. Hier is de link naar de videoclip.

***Realted Posts***
21/06/2008: Sienna Miller als Maid Marion in Nottingham
16/02/2008: Sienna Miller als The Baroness in G.I. Joe film
09/10/2007: Sienna Miller en Karolina Kurkova in G.I. Joe film
06/01/2007: Sienna Miller is Factory Girl

1 Comment

  1. chelsea

    Het nummer is geweldig, spijtig dat Sienna Miller nie kan acteren. De fotografie mocht wel iets heftiger zijn.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *