Don Cheadle vervangt Terrence Howard in Iron Man 2

Belangrijke acteurswissel bij Iron Man 2 (2010) van Jon Favreau. Acteur Don Cheadle zou Terrence Howard vervangen in de sequel. Dat melden de mensen van Coming Soon. Een anonieme bron zou hebben verklaard dat Howard het met filmstudio Marvel het niet eens kon worden over zijn loon, waarna Cheadle werd benaderd. Howard speelde in de eerste Iron Man-film de rol van Col. James ‘Rhodey’ Rhodes, een goede vriend van Iron Man die hem tevens redde van de dood. Het karakter Rhodey zal naar verwachting een groter aandeel krijgen in de tweede film.

The trade says Marvel had no comment, but sources close to the deal said negotiations with Howard fell through over financial differences, among other reasons. Marvel, which had wanted to work with Cheadle, then decided to take the role in another direction and approached the actor, who is shooting Antoine Fuqua’s Brooklyn’s Finest.

Justin Theroux is writing the screenplay for Iron Man 2, coming to theaters on May 7, 2010. Jon Favreau is returning as director, and Robert Downey Jr. is expected back as Stark/Iron Man. Gwyneth Paltrow also is expected to be back as Pepper Potts.


© Paramount Home Entertainment

In Iron Man (2008) was er al een kleine scène waarin je Terrence Howard zag lonken naar het pak van Iron Man en meteen wist je dat hij eveneens in een ijzeren pak zou kruipen om de actieheld uit te hangen, zoals beschreven stond in de comics. Don Cheadle is een talentvolle acteur … maar een actieheld??? Really??? Voor zover ik weet is Don een lichtgewicht (op fysiek vlak wel te verstaan). Howard vond ik een véél betere cast voor deze rol.

Maar … WHAT WAS TERRENCE HOWARD THINKING?! Ja, hij heeft recht op een grotere paycheque, zeker in het licht van de recettes van de eerste film, maar hij moet al astronomisch hoge bedragen hebben gevraagd dat Marvel hem de laan heeft instuurd. Eén ding is zeker, hij ziet hier met deze film zomaar eventjes een paar miljoen dollar aan zijn neus voorbij gaan, want dat had hij zeker wel gekregen. Meer nog, dit had voor hem wel eens de rol kunnen zijn van zijn doorbraak bij het grote publiek. De film moet hoe dan ook in mei 2010 verschijnen. Wanneer de opnamen van start gaan is op dit moment nog niet bekend.

Update 03/11/2008: Er valt wat meer nieuws te rapen op Entertainment Weekly over deze beslissing. Blijkbaar zou Terrance Howard de duurst betaalde acteur geweest zijn op de eerste Iron Man film (meer dus dan Robert Downey Jr.). De reden hiervoor was dat Howard een meer gevestigde waarde was, en dat Downey zich eigenlijk nog moest bewijzen als ‘leading man’. Komt daar nog bij dat Jon Favreau niet tevreden was met de acteur. Blijkbaar zou hij moeilijk zijn om mee te werken en zijn de vertolkingen ook niet goed. Favreau had eerst de intentie om zijn personage beter uit te werken, maar in de montagecel werd zijn aandeel zo klein mogelijk. Heel bizar allemaal.

5 Comments

 1. Miiki

  tzal denk ik grappiger worden met Cheadle dan met Terrence Howard. Of dit beter is weet ik niet, maar hij is zeker ook wel een beter acteur. Hij zal het zich nog vaak beklagen wat ik verwacht dat Iron Man 2 zelfs nog beter zal worden (zoals de Batman en Spider-Man sequel)

  Reply
 2. Mike's Webs

  Continuiteit is een mooi iets in filmreeksen. Het was al cool dat Willem Dafoe opdraafde voor heel korte scenes in Spidey 2 +3. Gelukkig zit Downey Jr. nog in het ijzeren harnas. Hij maakt of breekt de film.

  Reply
 3. Joris

  waarom kunnen ze miljoenen uitgeven aan Chis ‘fucking’ Tucker, maar dan plots bedenkingen hebben bij een belangrijk personage in de Iron Man saga?? stom, stom, stom !

  Reply
 4. chelsea

  snap niet waarom een hoofdacteur minder zou verdienen dan een acteur met een bijrol. Downey had toch al meer bewezen dan Howard. Ander en beter zeg ik!

  Reply
 5. spirrie

  mooi film moet je zien

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *