Spielberg en Lucas verkrachten Indiana Jones

Nadat Tom Cruise geregeld het mikpunt was van spot door de makers van South Park, zijn nu George Lucas en Steven Spielberg aan de beurt. In een episode van de controversiële tekenfilmreeks wordt Harrison Ford/Indiana Jones verkracht door regisseurs Spielberg en zijn collega George Lucas. Daar Spielberg joods is én de aflevering voor het eerst werd vertoond op de joodse feestdag van Yom Kippoer, wordt vooral in die hoek aanstoot genomen aan de scène.

In de eerste aflevering van seizoen twaalf, getiteld The China Problem, hebben de personages flashbacks over Indiana Jones-ster Harrison Ford die tot meermaals toe wordt verkracht door de twee filmmakers. En of dat nog niet genoeg was vergrijpen ze zich ook aan een stormtrooper.

Myrna Shinbaum van de Anti-Defamation League: “South Park bevatte vroeger al anti-joodse stukken. We begrijpen dat het programma satirisch is, maar dat ontgaat de kijkers die joden haten”. Bij Comedy Central, die de cartoonreeks uitzendt, is men zich van geen kwaad bewust. Hun repliek klonk alsvolgt: “We becommentariëren South Park niet. De reeks heeft een reputatie en mensen weten wat ze kunnen verwachten als ze er naar kijken”, aldus een woordvoerder.

Ik heb zelf een gloeiende hekel aan censuur en ga volledig akkoord met de mensen van Comedy Central. Je zoekt geen integriteit in een cartoon zoals South Park. Het confronteert en dat is de bedoeling, sinds het begin van de reeks. Het is trouwens bedoeld voor een specifiek +16 publiek die zijn filmklassiekers kent en ook wel iets afweet van de sociaal-economische problemen van Amerika. De verkrachtingsscènes gebeuren dan ook met knipogen naar oa. Deliverance (1972) en The Accused (1972). Als je de films niet kent, ga je net zoals Myrna Shinbaum de grap maar half begrijpen. Komt daar nog bij dat de fans van Indiana Jones en Star Wars zich ook wel mishandeld voelen na het zien van de vierde Indy, de Star Wars prequels en de Star Wars animatie The Clone Wars. Jawel, het voelde aan als een verkrachting van heilige franchisen.***Related Post***
06/12/2011: Top 10 Beste Sitcom
20/03/2006: Cruise censureert South Park opnieuw !
22/02/2006: Maria in ‘South Park’ zet kwaad bloed bij katholieken
21/01/2006: Tom Cruise haalt South Park aflevering van de zender
01/08/2004: Team America World Police

4 Comments

 1. Miss Dee

  Ik vond niet alle SW prequels slecht en de laatste Indy kon ik ook wel smaken.
  The Clone Wars heb ik niet gezien. SW in animatie, daar begin ik niet aan. En ik heb daar idd ook veel slechts over gehoord.

  Reply
 2. Miiki

  schitterend!

  Reply
 3. Jos Vis

  Ik heb hem (als grote South Park fan) ook gezien en verbaas me over het feit dat er mensen van joodse afkomst beginnen te zeuren, want het heeft niets, maar dan helemaal niets met Joden te maken. Het gaat over dat George Lucas en Spielberg de series (met vele trouwe fans) verkrachten.

  Maar het zou wel hetzelfde zijn als Discriminatie. Iedereen wordt gediscrimineerd, maar als je een Jood discrimineerd ben je een Anti-semiet. Ik heb trouwens persoonlijk niets tegen Joden.

  Overigens was het al de 8e aflevering van seizoen 12 😉

  Reply
 4. Jos Vis

  1 van de makers is trouwens zelf Joods…..

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *