Kenneth Branagh regisseert Thor

Ik wist zelfs niet dat Kenneth Branagh nog steeds interesse had om films te regisseren, en hier blijkt nu dat hij in aanmerking zou komen voor de verfilming van Thor (2010), een Marvel comic-adaptatie waar menig comicbook-fan ongeduldig zit op te wachten.

Branagh is voornamelijk bekend voor zijn Shakespeare verfilmingen, zoals Hamlet (1996), Henry V (1989) en As You Like It (2006), maar ook voor zijn zijn vertolkingen in Shakespeare-films zoals Othello (1995), Love’s Labour’s Lost (2000). En nu zou hij een comic-adaptatie maken?! Wow. De mensen van MTV komen met het nieuws:

If the pairing does become official, it would put one of the primary ambassadors of Shakespeare’s work to mainstream culture behind the camera for the live-action debut of Marvel’s favorite Norse superhero — a character who, like many of Branagh’s roles, doesn’t shy away from using ’thee’ and ’thou’ in conversation. Thor is currently scheduled for release on June 4, 2010.

Ik ben niet zeker of dit een goede keuze is gezien het gebrek aan ervaring van Branagh in dit blockbuster-actie-genre, maar aan de andere kant is hij wel een talentvol regisseur. Trouwens had Iron Man regisseur Jon Favreau ook geen ervaring in het genre. Niet elke comic moet op The Dark Knight trekken, dus mocht Branagh een eigen versie willen maken van het comic-personage, go ahead!. Een Thor met Shakespeariaanse trekjes…moet kunnen. Maar ik heb zo het gevoel dat meer mensen opgezet zouden zijn mocht een regisseur als Zack Snyder op het toneel verschijnen.

Toch is het nooit een verspilling van energie om talent aan een project te voegen, en er zouden heel wat comic-adaptaties (Daredevil, Elektra, Hulk) beter uit de verf komen met een Kenneth Branagh aan het roer. En het zou tevens leuk zijn mocht hij zelf ook een rol op zich nemen, gezien de man ook nog eens talent heeft als acteur. Alles is echter nog in onderhandeling.

***Related Post***
14/07/2009: Natalie Portman wordt het meisje van Thor
18/05/2009: Chris Hemsworth voor Thor, the Thunder God
13/05/2008: Brad Pitt als Thor?

4 Comments

 1. JJ

  Zolang Kenneth maar de hoofdrol niet zal vertolken, zie ik hier geen graten in . Ik hoop wel dat ze een betere Thor zullen vinden dan Brad Pitt . Waarom niet Triple H ?

  Reply
 2. showan

  Tyler Mane a.k.a. sabertooth zou ook wel een aanwinst zijn, of die acteur die Bulwyf speelde in ’the 13th warrior’. Triple H mag dan wel gespierd zijn, maar hij is geen acteur. Voor mij hoeft het geen spierenbundel zijn, athletisch gebouwd volstaat. Dus ga ik ook voor de acteur en minder voor het fysieke.

  Reply
 3. Miiki

  de film heeft in ieder geval de potentie om zwaar te floppen.
  Frankenstein van Branagh vond ik wel een knappe prent.

  Reply
 4. Mike's Webs

  het taalgebruik van Thor heeft wel een Shakespeariaans tintje. Dus waarom niet. En Iron Man.. wow, wat was dat een verrassend goede verfilming.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *