Hilary Duff in Stay Cool en Greta

Het ziet er naar uit dat het bubblegum-barbiepopje Hilary Duff een nieuwe rol heeft kunnen wegkapen aan de zij van Ellen Burstyn en nieuwkomer Evan Ross, in de romance Greta (2008) van beginnend cineaste Nancy Bardawil. Het blijft me verbazen hoe iemand zonder enige vorm van acteertalent nog steeds opduikt in diverse filmproducties.

according_to_greta_2009_poster.jpg

Korte inhoud: Greta (Hilary Duff) is een mooie en slimme meid. Haar ouders zijn gescheiden en nu leeft ze bij haar moeder. Greta wordt voor de zomervakantie naar haar grootouders gestuurd om zo een beetje bij te komen maar daar is ze fors op tegen. Ze is al van plan om zelfmoord te plegen omdat ze niet bij haar grootouders achtergelaten wil worden. Haar zelfmoordplan neemt echter een andere wending als de liefde groeit voor haar opa en oma en als ze haar eerste vakantieliefde ontmoet (Evan Ross).

Het lijkt mee een typisch good white girl meets street black boy verhaal die nog eens alle clichés uit de kast zal halen voor een stoute romance, speciaal ontworpen is voor een tienermeisjes. Interraciale relaties worden in films vaak gezien als iets exotisch (Cruel Intentions) of zelfs iets wat onkuis is (One Night Stand), maar zelden als iets “normaals”.

Hopelijk zal deze film dit gegeven niet op een stereotype manier uitwerken, maar ik vrees er een beetje voor. Ze zouden beter een voorbeeld nemen aan de populaire tv-serie “Heroes” waar mensen van een verschillende cultuur geregeld met elkander relaties aangaan, zonder dat dit gegeven vreemd zou aanvoelen. We leven trouwens niet meer in de jaren 50.

Wat betreft Hilary Duff, zij kan misschien niet acteren maar ze wordt als ‘cool’ bestempeld door een paar duizenden fans. Ze speelt trouwens binnenkort in de high school komedie Stay Cool (2009) van Michael Polish, aan de zij van Winona Ryder, Mark Polish, Sean Astin, Chevy Chase, en Jon Cryer. De promotie-campagne rond de figuur van Duff is heel actief bezig om de 21-jarige actrice als rolmodel aan het publiek te verkopen, nu Lindsay Lohan iets té slonzig is geworden. En het werkt blijkbaar.

Hilary Duff HQ picture gallery: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11 en 12

5 Comments

 1. maffioza

  ik denk niet dat ik al één film van Duff heb gezien , maar nu ik zo op die afbeeldingen zit te geilen , zou daar misschien wel verandering in komen :))

  Reply
 2. tom bonte

  Ik geef maffioza geen ongelijk!

  toch een knappe madam geworden. Helaas kan ze niet acteren.

  Reply
 3. Babyface

  hier kan ik echt niet tegen oke; het gaat juist over een meisje die schijt heeft aan alles en dan een jongen ontmeot die haar op het goede pad probeert te krijgen oke; naja dat haalde ik uit de reclame maargoed lusiter!!! hilary duff is geen barbiepop oke ze is echt heel cool ze doet lekker wat ze zelf wil.
  Ik heb geen verstand van acteren, dus spreek ik mij hier niet over uit.

  Reply
 4. Lian

  jah ik vroeg we alleen af waar je die film kan halen? ik zoek er echt al een hele tijd naarr

  Reply
 5. cyff

  bij de film Greta zijn de ouders niet gescheiden.
  maar de vader van greta heeft zelfmoord gepleegd toen ze nog een klein meisje was.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *