Een ‘Last Night’ met Keira Knightley

Nu dat Keira Knightley niet meer wil terugkeren naar de 4de Pirates-film, is het nu uitkijken naar nieuwe filmprojecten.

last_night_2010_poster.jpg

Enerzijds zijn er plannen om de rol van de partner te spelen van Sigmund Freud (gespeeld door Viggo Mortensen) in de nieuwe Cronenberg film A Dangerous Method (2011) verfilming, maar anderzijds zou de actrice ook spelen in de dramatische romance Last Night (2010). Het zijn de mensen van Variety die met het nieuws komen:

Keira Knightley, Eva Mendes, Sam Worthington and Guillaume Canet are set to star in Last Night. Pic marks the feature directing debut of Massy Tadjedin, who wrote the script.

Story follows a married couple, apart for a night while the husband takes a business trip with a colleague to whom he‘s attracted. While he‘s resisting temptation, his wife encounters her past love.

Mocht Adrian Lyne nog films willen maken zou hij waarschijnlijk de eerste zijn die in aanmerking zou komen om dit verhaal te verfilmen. In ieder geval vind ik het een bijzonder aanstekelijke cast. Als Terminator: Salvation (2009) een succes wordt zal Sam Worthington trouwens een nieuwe ster worden. Guillaume Canet is dat nu al in Frankrijk en dat zou na The Beach (2000) zijn tweede grote Amerikaanse productie worden. Nu maar hopen dat Keira in tussentijd wat hamburgers kan eten, zodoende ze iets minder vel over been is.

Update 23/09/2008: En er is nog meer nieuws voor Keira, want zij zou zich klaarmaken voor een nieuwe periode-film na Pride & Prejudice, Atonement en The Duchess. Het zou gaan over The Beautiful and the Damned (2010). De mensen van MovieWeb schreven het volgende:

Nick Cassavetes is set to direct The Beautiful and the Damned, a period love story about F. Scott Fitzgerald and Zelda Sayme for the Film Department. Word has it that Keira Knightley is in talks to play the tempestuous lover.

According to The Hollywood Reporter, The Beautiful and the Damned revolves around Zelda Sayre (Knightley) and F. Scott Fitzgerald, who became Jazz Age icons known for living large, soaring high and crashing hard. Although toasts of town in the 1920s, their courtship and marriage was festooned with jealousy and acrimony. Fitzgerald used their relationship as material for his novels, and Sayre — who tried hard to find an artistic identity of her own and ended up being admitted to a sanitarium — did the same.

Dit is opnieuw op het lijf van Kiera Knightley geschreven. Zij had geboren moeten zijn in die periode. Ik heb er in ieder geval niets op tegen want ze heeft er voor gezorgd dat ik ook daadwerkelijk naar die films wil gaan zien.

Keira Knightley HQ picture gallery: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11 & 12

3 Comments

 1. JJ

  nu Keira niet meer mee wil doen denk ik niet dat er spoedig een nieuwe Pirates-sequel zal komen. thank god!

  Reply
 2. Aless

  wordt ze die periodefilms niet stilaan spuugzat. Ik in ieder geval wél!

  Reply
 3. trigo

  Een zeer goede actricce dat is ze wel, maar zoals je zegt, ze zou toch een paar kilootjes mogen bijkomen, zo is het niet meer om aan te zien..

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *