Geen Hulk meer voor Edward Norton

Velen zullen het met mij eens zijn dat The Incredible Hulk (2008) een stuk beter was dan de Ang Lee versie. Eén van de redenen waarom deze reboot beter was had alles te maken met de aanpak van het personage van Bruce Banner, de kwaliteit van het script en uiteraard ook de heftige actie-sequenties.

Maar mocht er al hoop bestaan voor een sequel, dan zal dat zonder Edward Norton zijn. De acteur is zelfs niet van plan zijn medewerking te verlenen aan een de The Avengers (2011) film. Hoe is zoiets nu mogelijk? Waarom lukt het met Christian Bale als Batman, Tobey Maguire als Spider-Man en Robert Downey Jr. als Iron Man, maar niet met Edward Norton als Hulk? Wel, er zijn verschillende redenen:


© Universal Pictures & Marvel Enterprises

(1) De film van Louis Leterrier deed het niet zo geweldig aan de box-office, zeker in het licht van de bovenvermelde comics. De Marvel film kostte een slordige 150 miljoen dollar om te maken en bracht slechts 134 miljoen op in de States, en dat is een dikke onvoldoende.

(2) Er was ook een rel ontstaan tussen Norton en de studio-bonzen. Norton heeft ook quasi geen promotie gemaakt voor de film.

(3) Bij overmaat van ramp kreeg Edward Norton zelfs geen writers-credit voor zijn aandeel in het scenario. Norton heeft een verschrikkelijk ego en wanneer hij op een set staat, trekt hij het verhaal volledig naar zich. En waarom niet? De man heeft talent en maakt meestal wel de juiste keuzes. Dat ze hem dan zijn credit afnemen, dat pikt hij natuurlijk niet.

(4) Norton zelf is niet al te optimistisch over de zaak. In een interview op Coming Soon stond het volgende te lezen:


© Universal Pictures & Marvel Enterprises

The Incredible Hulk star Edward Norton tells MTV he is uncertain about the green fella’s future. “The minds of Marvel are sometimes opaque,” Norton said. “I won’t say [they’re] obtuse, but I don’t have any idea what they want to do.” “They’ve got this notion of collecting the Marvel characters,” Norton said. “Who knows where they’ll go?”

Of er in deze omstandigheden ooit nog een vervolg komt op de Hulk is geheel onzeker, of toch zeker niet de eerste paar jaren. De vraag is nu wie nu of ze nog maar eens een andere Hulk zullen casten voor de Avengers film. Ik heb een idee. Waarom niet gewoon smeken dat Eric Bana wil terug komen. Het was de regie die mankementen vertoonde in Hulk (2003), niet zozeer de casting. Gewoon een ideetje.

***Related Posts***
23/05/2012: The Avengers filmbespreking
08/06/2008: Edward Norton geen writers-credit voor The Incredible Hulk
17/04/2008: Is er ruzie op de set van The Incredible Hulk?
15/03/2008: The Incredible Hulk … not so incredible.
25/01/2008: The Incredible reboot
06/05/2007: Liv Tyler in The Incredible Hulk
16/04/2007: Edward Norton is The Incredible Hulk
20/08/2006: Dominic Purcell in de running voor Hulk 2
06/07/2006: Hulk 2 zonder Eric Bana én zonder Universal
04/01/2006: Eric Bana en Hulk 2?

4 Comments

 1. Mulder

  Norton was het beste van de film. Haal hem weg en alles stuikt in elkaar. De film zelf was maar middelmatig vond ik. Ang Lee had nog de verdienste om de ambitie te hebben een verhaal te vertellen en niet gewoon alles opvullen door Hulk-geweld.

  Reply
 2. JJ

  hij is gewoon een controlefreak. Op de set van American History X liep het ook al spaak met de regisseur. zou het wel jammer vinden mocht hij niet terugkeren als hulk in ’the avengers’, maar Eric Bana mag ook wel terugkomen.

  Reply
 3. Timothy

  Gewoon Hulk laten opdraven zonder Bruce Banner en het probleem is opgelost 😉

  Reply
 4. Accu

  De aktie in de film ziet er goed uit, maar ondanks dat wist bijvoorbeeld de laatste aktiescene in de film me niet echt te boeien, langdradig en niks speciaals aan. Verder is het acteerwerk ook maar middelmatig, met name Liv Tyler laat wederom zien dat ze naast schoonheid over weinig talent beschikt. Middelmatige aktiefilm en daarom ook weinig toegevoegde waarde op de vorige Hulk film.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *