Voice-Over stem Don LaFontaine (1940-2008) overleden

Weinigen kennen zijn naam, en toch is hij verantwoordelijk voor heel wat voice-overs op honderden trailers. Don LaFontaine is zopas overleden op de leeftijd van 68 jaar. Volgens de mensen van ET Online stierf de man met de zware stem na de complicaties van een ingeklapte long.

LaFontaine, known as the “King of Voiceovers,” died Monday afternoon at Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles. LaFontaine’s agent, Vanessa Gilbert, tells ET that he passed away following complications from Pneumothorax, the presence of air or gas in the pleural cavity, the result of a collapsed lung. The official cause of death has not yet been released.

Over the past 25 years, LaFontaine cemented his position as the King of Voiceovers. Aside from being the pre-eminent voice in the movie trailer industry, Don also worked as the voice of Entertainment Tonight and The Insider, as well as for CBS, NBC, ABC, Fox and UPN, in addition to TNT, TBS and the Cartoon Network. By conservative estimates, he voiced hundreds of thousands of television and radio spots, including commercials for Chevrolet, Pontiac, Ford, Budweiser, McDonalds, Coke, and many other corporate sponsors.

Hierboven vinden jullie twee clipjes waar de man te zien is, en meteen zal de stem jullie bekend in de oren klinken. In het tweede filmpje wordt hij vergezeld door twee andere voice-over iconen, Frank Caliendo en Pablo Francisco. Hier vinden jullie een link naar zijn zijn officiële site. RIP.

3 Comments

 1. Sho

  Eén van die memorabele stemmen die geheel bij het filmgebeuren past. Trailers zullen niet meer dezelfde zijn.

  Reply
 2. Kevin

  Ik had me wel al eens afgevraagd wie die voice-overs deed. Jammer dat hij gestorven is, want ik vond zijn voice-overs altijd zeer goed :o)

  Reply
 3. C-man

  we zullen zijn stem zeker missen!
  RIP.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *