De terugkeer van Guy Ritchie met RocknRolla

En dit zou dus de film moeten zijn die Guy Ritchie uit de verdoemenis moet helpen, na 8 jaar lang geknoei. Laten we hopen dat RocknRolla (2008) al even boeiend is als de openings credits, die gemaakt zijn door niemand minder dan Danny Yount. Hij is de creatieve stuwkracht voor de credits van Six Feet Under, Iron Man en Kiss Kiss Bang Bang. En wat mij betreft is Yount diegene die een oude kunst uit de tijd van de Hitchcock films, nog steeds springlevend houdt. Ook al trekt de film op niets, dit gedeelte van de film vind ik al geslaagd.

*** RocknRolla opening credits ***

Korte inhoud: Als de Londense onderwereld lucht krijgt van de aanwezigheid van Russische gangsters, is men extra alert. Dan komt er plots een interessante deal boven water, waarmee miljoenen te verdienen vallen. Vanuit alle uithoeken verschijnen de geïnteresseerden, waaronder: een geduchte gangster (Gerard Butler), een misdaad topstuk (Tom Wilkinson) en een sexy accountant (Thandie Newton).

rocknrolla-2

De film heeft veel weg van Snatch, maar dat kan je wel zeggen van bijna alle films van Guy Ritchie. Er zijn nu eenmaal films waar je vernieuwing verwacht, en andere films waar je een vaste waarde aan het werk wil zien. Ook al heeft hij veel steken laten vallen is Guy toch iemand die een zekere Britse-visuele-in-your-face-stijl in leven heeft geroepen. En deze film lijkt iets meer pit te hebben dan zijn vorige Revolver. Naast de knappe Thandie zien we ook de nieuwe Bondgirl, Gemma Arterton, in actie. Spijtig genoeg moeten we ons geduld op de proef stellen tot 10 december 2008.

*** RocknRolla trailer ***

2 Comments

 1. kons

  Deze vond ik nog wel meevallen. Het verhaal wat iets te lang naar mijn smaak, maar het idee was wel leuk uitgewerkt.

  Reply
 2. Jabba

  nu maar hopen dat hij zichzelf niet al te vaak gaat plagiëren. Als ik Snatch wil zien, dan bekijk ik gewoon Snatch op dvd.

  de posters vind ik niet zo geslaagd maar de begingeneriek is wel leuk.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *