Superman sequel of Superman reboot?

Dit nieuws heb ik al een tijdje voelen aankomen, nadat Superman Returns (2006) niet meteen het verwachte resultaat had. Het kon allemaal véél beter, en bleef een beetje in de schaduw van de Batman-films. Toch had deze Bryan Singer versie zijn kwaliteiten, maar de studio-bonzen zouden geen kunstwerk van een exploitationfilm kunnen onderscheiden mocht het hen niet in het oor gefluisterd worden. Wat zij beoordelen zijn de resultaten aan de box-office, en als een film niet goed presteert dan komt er geen bioscoop-sequel. Zo zal bijvoorbeeld The X-Files 3, na een teleurstellende prestatie straight to DVD worden.

Maar Superman blijft toch een personage met heel wat potentieel. Zelf vind ik hem minder interessant dan Spider-Man en Batman, maar er valt beslist iets mee aan te vangen. Het verschil met de Christopher Nolan Batman is dat Bryan Singer meer van een hommagefilm heeft gebracht in plaats van een eigen bewerking van het comic-personage. En nu denkt de studio dat deze aanpak aan de basis ligt van de teleurstellende box-office. Dus hoe moet het nu verder? Variety schrijft het volgende:

superman_returns_060

© Warner Bros.

Fans have been clamouring all over the web–and on this blog–for a complete reboot. And within the halls of Warner Bros. the same debate rages on. They too believe that the last movie didn’t break the mold and wound up in some kind of middle limbo. Today I was told that it is a priority at the studio to find the right direction and if Bryan Singer is willing to do that, fine, but if he gets in the way, he may not stay on the project. There are no writers working on a Superman script now. The studio wants to figure it out. “It might be better to start from scratch,” one exec admitted.

De aankondiging van Superman: Man of Steel (2009) staat dus nog niet helemaal vast en het zou goed kunnen dat we pas in 2010 een Superman zien aandraven – al dan niet met Brandon Routh en Bryan Singer. Om eerlijk te zijn, met een gezonde terugblik op de film zou ik dat misschien geen slechte zaak vinden mocht een andere regisseur het personage nieuw leven willen inblazen. Maar dan wel een regisseur die heeft bewezen dat hij het aan kan. De reboot van The Incredible Hulk (2008) heeft in ieder geval heel wat misnoegde fans tevreden gesteld. Dus waarom zou dit niet kunnen voor Superman. Er is in ieder geval véél ruimte voor verbetering. Toch spijtig voor Brandon Routh want ik vond ‘em zelf toch wel een sterke cast voor de rol. Wat denken jullie? Moet Bryan Singer de sequel maken of zou er een reboot moeten komen met een compleet nieuwe cast en crew?

***Related Posts***
28/03/2011: Amy Adams gecast als Lois Lane
03/03/2011: Kevin Costner en Diane Lane worden pleegouders van Superman
31/01/2011: Henry Cavill gecast als nieuwe superman
08/10/2010: Zack Snyder regisseert Superman: Man of Steel
01/10/2010: Natalie Portman misschien Lois Lane in Superman: Man of Steel
11/02/2010: Christopher Nolan maakt nieuwe Superman film
25/08/2008: Warner Bros kiest voor Superman reboot
01/09/2006: Een Lois Lane spin-off?
04/08/2006: Terugblik op Superman Returns

4 Comments

 1. kevin

  Ik vond Superman Returns nog zo slecht niet, en met de komst van Jason vond ik dat de franchise over een compleet nieuwe boeg gegooid kon worden. Ik snap ook niet waarom iedereen spreekt over een flop. De film bracht zowat evenveel op als Batman Begins. Als er mankementen waren dan kunnen die opgevangen worden in een SEQUEL – zie trouwens naar het betere resultaat van Spider-Man 2 in vergelijking met de eerste film.

  Reply
 2. Michael

  Superman Returns was niet eens zo slecht, oke hij liep totaal niet over in de voorgaande films. Voor een stand-alone film is hij super.

  De cast moet blijven net als Bryan MAAR ze moeten nu wel met een betere film komen die meer op 1 lijn zit met Superman dat zeer zeker!

  Verder ik ben een trouwe fan en de cast die ze hebben is zeer zeker geschikt!

  Reply
 3. marcus

  matig verhaal en veel te weinig actie. Nope, Superman heeft bij mij geen indruk gemaakt. Brandon Routh is wel zeer goed gecast, net als Spacey trouwens.
  Doe mij toch maar een sequel in plaats van een reboot.

  Reply
 4. eminem

  slecht verhaal blijft altyd hetzelfde dat ze eens een actiefilm ervan maken en een ander personage als superman

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *