Body of Lies dan toch geen buddy-movie

Als de vorige teaser-trailer van Ridley Scott’s Body of Lies (2008) jullie een beetje koud liet, dan zal deze trailer misschien wel meer indruk maken. En dat is toch wel een beetje van een opluchting.

Ook al zie je een pak explosies en wat leuke scènes, de verhaallijn blijft heel onduidelijk. Hier is dus wat achtergrond informatie. De film is gebaseerd op Lies, de roman van David Ignatius en volgt Ed Hoffman (Russell Crowe), een voormalig journalist die zijn carrière bij de CIA als agent vervolgt. Eenmaal als manipulatieve CIA baas helpt Hoffman een vals gerucht de wereld in over een Al Qaida kopstuk. Samen met Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) wordt hij ingehuurd om een Al Qaida terrorist in Jordanië te elimineren omdat deze terrorist aanslagen tegen Amerika beraamt.


Body of Lies pic

© Warner Bros.

Ik had er eerst niet zo heel veel van verwacht. Ik dacht dat het een soort buddy-movie zou worden, maar deze trailer is toch al stukken beter. Het ziet er naar uit dat dit wel eens een slimme politieke thriller kan worden die de Amerikaanse buitenlandse politiek en haar terrorismebestrijding op de korrel neemt. Het duo Crowe/Scott is niet altijd een succesformule; ik denk dan aan A Good Year (2006) flop. Maar voeg daar DiCaprio aan toe en zelfs de Hollandse Carice van Houten, en misschien wordt dit opnieuw een schot in de roos. Laten even weten in de reacties wat jullie van de nieuwe trailer vinden. De film komt bij ons uit op 15 oktober 2008.

 


*** Body of Lies trailer ***

***Related Posts***
21/11/2008: Body of Lies review
19/09/2008: Carice Van Houten uit Body of Lies geknipt
01/07/2007: Het duo Russell Crowe en Ridley Scott in Body of Lies

2 Comments

  1. vinco

    Had nog niet eerder van deze film gehoord, maar hij staat inmiddels wel hoog op de verlanglijst om straks te kijken. Ik kijk hier zo naar uit! Russell Crowe is mijn favo acteur. Verder een top cast. Ben super benieuwd.

    Reply
  2. nicole

    ziet er inderdaad niet slecht uit…Nog een fijne dinsdagavond toegewenst. Liefs, prulleke.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *