Flash of Genius met Greg Kinnear

flash_of_genius poster

Ik heb gemerkt dat weinig mensen de naam van Greg Kinnear kennen, nochtans heeft de acteur al heel wat knappe rollen neergezet, zoals in Little Miss Sunshine (2006), The Matador (2005) en As Good As It Gets (1997). Binnenkort is hij te zien in Flash of Genius (2008), de debuutfilm van Marc Abraham die executive producer was op heel wat filmproducties.

Korte inhoud: Waargebeurd verhaal over professor en part-time uitvinder Bob Kearns (Greg Kinnear) en zijn jarenlange strijd tegen de auto-industrie. In de jaren ’60 waren de Kearns een gelukkig gezinnetje met zes kinderen in Detroit. Maar dat alles veranderde door een geweldige uitvinding van Kearns, die uiteindelijk in elke auto ter wereld te vinden zou zijn. Maar Kearns werd door de fabrikanten verraden en ontving geen cent voor zijn werk. Bob raakt geobsedeerd door het onrecht wat hem en zijn familie is aangedaan.

De actrice die de vrouw van Kearns zal spelen is niemand minder dan Gilmore Girl Lauren Graham en de elegante Dermot Mulroney zal zijn vriend vertolken die ook in de auto-onderdelen business zit (dit is trouwens nog zo’n acteur met heel veel acteertalent die in tientallen films zit maar waarvan niemand echt zijn naam kent).

Het script is van de hand van Philip Railsback. Niet meteen een bekende naam maar het verhaal is wel intrigerend genoeg om er alle details van te vernemen. Ik ben zelf dol op verhalen van David tegen Goliath oftewel de kleine garnaal die het wil opnemen tegen het establishment.

De film komt eind oktober uit in de States, maar voor België is er nog geen releasedatum bekend. Afwachten dus.

***Flash of Genius trailer***

1 Comment

  1. arjen

    geslaagde poster wat dat betreft.
    🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *