The Walker van Paul Schrader onderschat?

Ik vrees er een beetje voor dat het Belgische publiek de bioscooprelease van The Walker (2007) op zijn buik mag schrijven, en dat is toch wel bizar gezien deze prent een beetje van een spin-off is van American Gigolo (1980).

The Walker poster

OK, het ziet er niet uit als een meesterwerk, maar ik veronderstel dat het toch wel om een degelijk gemaakte thriller gaat met een verrassende Woody Harrelson in regie van één van de beste scenarioschrijvers in Hollywood, Paul Schrader. Paul schreef niet aleen het scenario voor Taxi Driver, Raging Bull, The Last Temptation of Christ, Light Sleeper; maar tevens dat van American Gigolo.

Korte inhoud: Een mannelijke escort (Woody Harrelson) maakt het leven van oudere society dames wat draaglijker. Terwijl hij zich steeds dieper in het wereldje van zijn klanten werkt, begint hij zijn leven en carrière te overdenken. Hijzelf is inmiddels ook niet meer de jongste, en hij begint zich af te vragen of dit wel het werk is dat hij wil blijven doen.

Talentvolle scenarioschrijvers zijn zelden bekwame regisseurs, en daar ligt misschien het probleem. De meeste films die Schrader regisseerde zijn zo goed als straight-to-video films. Maar laten we Schrader het voordeel van de twijfel geven en de film opzoeken tussen de DVD-rekken (mocht er echt geen bioscoop release volgen).

Het accentje van Woody zal wel iets zijn waar ik aan zal moeten wennen, maar de fotografie is best interessant en de actricesKristin Scott Thomas, Lauren Bacall en Lily Tomlin – zijn niet van de minste. Maar ook Ned Beatty, Willem Dafoe en de Duitse acteur Moritz Bleibtreu zijn van de partij. Ik denk niet dat we hier te maken hebben met de gitzwarte, grauwe en harde Schrader die we gewend zijn van de Scorsese-films, maar qua thematiek is dit toch wel onversneden Schrader.

*** The Walker trailer ***

***Related Post***
25/03/2006: American Gigolo krijgt een staartje

1 Comment

  1. Havel

    begin van de film is Geen topfilm maar haalt zeker het niveau niet van ‘American Gigolo’. Begin van goed maar daarna vervalt alles in een ietwat saaie detectivefilm. Maar Woody Harrelson als Carter een gezelschapsman voor rijke verwende vrouwen speelt zijn rol zeer goed en is daarom zeker de moeite van het kijken waard.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *