Kiefer Sutherland in Mirrors van Alexandre Aja

mirrors poster

Gezien het nieuwe seizoen van “24” op zich laat wachten heeft Kiefer Sutherland van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog eens een filmrol weg te kampen. Het gaat om de horrorfilm Mirrors (2008) van de Franse cineast Alexandre Aja die we nog kennen van zijn fameuze Haute Tension (2003). En opnieuw is het een remake van de Koreaanse prent Into the Mirrors (2003) van Sung-ho Kim.

Korte inhoud: Ben Carson (Kiefer Sutherland) is een bewaker in een winkelcentrum. Op een avond ontdekt Ben iets vreemds aan een spiegel in een winkel en hij komt er al snel achter dat het iets kwaads is. Ben wordt nieuwsgierig en probeert de oorsprong van dit kwaad te ontdekken. Hij komt erachter dat dit kwaad in de spiegels moordzuchtige weerspiegelingen zijn die uit zijn op wraak, maar waarom? En hoe?

Het concept komt me bekend voor maar ik denk niet dat ik het origineel al heb gezien. In ieder geval ken ik wel Alexandre Aja en weet dat hij één van de weinige Franse cineasten is die wel weten hoe ze een verhaal moeten vertellen. Het zal trouwens een opluchting zijn om Kiefer nog eens in een andere rol te zien. Het is spijtig genoeg geen karakterrol, die misschien wel een leuke afwisseling had geweest voor de man.

De teaser-trailer ziet er uit als een klassieke Aziatische horror-remake, maar het is nog wat vroeg om hierover een eerste indruk neer te schrijven. Ik heb zo de indruk dat er nog wel een betere trailer op ons zal afkomen. Kiefer heeft gezelschap gekregen van de beeldschone Paula Patton (Déjà vu (2006)). Wat mij in ieder geval nu al stoorde aan de teaser was de rol van het jongetje Cameron Boyce waarvan de vertolking zich limiteert tot ‘lief kijken’. Kinderen in films, het blijft een moeilijke bevalling. De film komt bij ons uit op 10 september 2008.


Mirror 01Mirror 02Mirror 03

© Regency Enterprises

***Mirrors teaser trailer***

2 Comments

 1. domilucci

  heeft wel veel weg van de poster van The Grudge. Iki kijk vooral uit naar Aja’s volgende Piranha-project.

  Reply
 2. Black Identity

  Goede film alleen ik vond m eng!!!
  Ik denk wel dat er nog een deel 2 komt aangezien ik het een open einde vond

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *