The 39 Clues van Steven Spielberg

Steven Spielberg en DreamWorks hebben een nieuwe avonturenreeks op het oog, met name The 39 Clues. Onder deze titel verschijnt in de herfst in verschillende landen het eerste van tien geplande boeken op de markt. Bovendien wordt de jonge doelgroep bedwelmd met merchandising, gaande van verzamelkaarten en online-games. Spielberg is nu op zoek naar een scenarist om de films uit te werken. De Oscarwinnaar zal de films produceren en vermoedelijk ook regisseren.

39_steps_1935_poster.jpg

The 39 Clues is de geschiedenis van de machtige Cahill-familie, die beroemdheden als Napoleon en Houdini heeft voortgebracht. Om het raadsel van hun macht te ontsluieren, moeten de lezers en toeschouwers 39 aanwijzingen onderzoeken, die over de hele wereld verdeeld werden. Het zijn de mensen van Variety die het nieuws breken.

The 39 Clues, which launches Sept. 9, is envisioned as a 10-book series to be released over two years. It’s described as a multimedia adventure that will include a set of collectible cards and an online game that will serve as a portal as young readers try to solve a mystery for a grand prize of $10,000. The contest will run for two years.

The focus of The 39 Clues is the most powerful family in the world, the Cahills, who count Napoleon and Houdini among their relatives. Readers will be challenged to discover the source of the family’s powers, revealed through 39 clubs that are hidden around the world and scattered throughout history.

First book in the series, The Maze of Bones, has been completed by Rick Riordan, who also has outlined the series’ 10-book arc. The adventure kicks off with the death of Cahill clan matriarch Grace, who changes her will at the last moment, giving her descendants the choice between $1 million or a clue.

“There is enough material here for three or four movies”, Snider told Daily Variety. “Steven is very involved and passionate. This excites me as an executive but also as a mother. It is an educational, challenging interactive experience that hits kids where they live.”

Het heeft er alle schijn van dat dit het soort project is waar geld wordt gemaakt op de rug van ouders van pubers. Toch denk ik niet dat we in een soort Studio 100 formule zitten met overtollige merchandising en goedkope producties vol met B-acteurs die ‘infantiliteit’ willen heruitvinden. Spielberg gaat altijd wel voor kwaliteit op alle gebied en dit koppelen aan de leeslectuur van jongeren, zoals de Harry Potter films daartoe hebben bijgedragen, kan ik alleen maar toejuichen. Toch verwacht ik hier niet zo heel veel van. In tegenstelling tot wat veel producers denken zijn jongeren al sneller mee met hun tijd dan algemeen gedacht wordt.

1 Comment

  1. Accu

    Hangt er vanaf of Spielberg regisseert of enkel maar de producer is. Ik heb geen idee waar de verhaaltjes over gaan, maar ben toch wel benieuwd…

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *