Keira Knightley met borsten bloot in The Edge of Love

Ik moest toch effe de wenkbrauwen fronsen bij het lezen dat Keira Knightley geen problemen heeft om haar borsten te ontbloten om tijdens filmopnamen. De actrice zei in niet mis te verstane bewoordingen: “Ik toon altijd mijn blote borsten als erom wordt gevraagd”. Dit gaf ze toe aan People Magazine tijdens de première van haar nieuwe film The Edge of Love (2008). En als we haar mogen geloven zou dit niet alleen voor deze film zijn. Nu, ik frons mijn wenkbrauwen omdat ik eerder de voorgevel van de 23-jarige actrice zag in Atonement (2007)…en was niet echt om over naar huis te schrijven.

The Edge of Love ging in première tijdens het internationale filmfestival van Edinburgh. Tijdens een bedscene met haar filmpartner Cillian Murphy vroeg de regisseur of ze haar bh uit wilde doen. “Het was heel simpel. Het was een seksscène en ik vind het niet comfortabel om seks te hebben met mijn bh aan”, grapte Knightley. Meer moeite had de actrice met de zangscènes, die ze moest opvoeren voor honderd castleden en figuranten. “Ik dacht dat ik dood ging, mijn knieën begonnen zelfs te knikken”, zei Knightley.

The Edge of Love poster

Korte inhoud: Vera (Keira Knightley) en Caitlin (Sienna Miller) hebben veel overeenkomstige eigenschappen en interesses, maar de meest opvallende is de man waarvan ze houden: Dylan Thomas (Matthew Rhys). Ware het niet dat Dylan met Cailtin getrouwd is, en dat Vera ook een echtgenoot heeft. Er ontstaat een complexe relatie waarin menig vriendschap op het spel komt te staan.

In tegenstelling tot Keira heeft Natalie Portman na de tournage van Goya’s Ghosts bekend dat ze liever geen seksscènes meer wou spelen. Zijn blote borsten belangrijk in een film? Eigenlijk niet, maar het is soms belachelijk om een actrice borsten te zien maken om haar borsten te verbergen in een romantische scène. Doet me een beetje denken aan die hilarische scènes in Austin Powers of zelfs Beowulf (2007) waarin de edele delen verborgen worden door allerhande rekwisieten.

Maar één ding staat als een paal boven water, als ik de trailer bekijk denk ik dat we van geluk mogen spreken dat Lindsay Lohan werd vervangen door Keira. Wat een uitstraling en wat een acteertalent. De vergelijkingen met Atonement zijn evident wanneer je de beelden uit de trailer bekijkt. Je ou denken dat de makers echtiets gelijkaardigs wilden maken (cf. de visuele stijl, Keira die een soldaat zegt die naar de oorlog gaat om nadien bij haar terug te keren, een koppel die aan de rand van het water lopen, de oude typemachine, de zijdelingse travellings, …). Hopelijk zullen die vergelijkingen vervagen eenmaal we de film zullen zien.

*** The Edge of Love trailer ***

1 Comment

  1. Accu

    dat eerste headshot van Keira Knightley in de trailer is er teveel aan. Atonement was een knappe film. Hopelijk wordt deze even goed.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *