The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor trailer

Het was in 1999 dat de eerste Mummy-film in de bioscoop draaide, als reactie op de Indiana Jones films die na The Last Crusade geen sequels meer uitbracht. Ondanks het ietwat kinderachtige gegeven over een vervloekte mummie die opeens na honderden jaren tot leven komt, was de eerste film een beetje van een leuke rollercoaster-film, maar het niveau van Indiana haalde het vrijwel nooit. De dag nadat The Mummy (1999) in de bioscopen verscheen gaf productiemaatschappij Universal groen licht voor deel 2, The Mummy Returns (2001). Helaas werd de film zwak onthaald.

Maar nu komen ze toch met een derde deel op de proppen, The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008), die iets langer op zich liet wachten. Of er door velen halsreikend wordt uitgekeken naar deze film is nog maar de vraag. Zeker nu er net een nieuwe Indiana Jones film in de bioscoop draait. En wetende dat de regie in handen is van Rob Cohen (Stealth, xXx) boezemt ook al niet veel vertrouwen.

mummy 3

Korte inhoud: In deel 3, dat zich afspeelt in 1946, keert de onverschrokken ontdekkingsreiziger Rick O’Connell (Brendan Fraser) terug om opnieuw de strijd aan te gaan met een wederopgestane mummie van lang, lang geleden. Hij wordt hierbij wederom vergezeld door zijn liefje Evelyn (Maria Bello), haar broer Jonathan (John Hannah) en zoon Alex (Luke Ford). Rick treedt in het strijdperk tegen de wederopgestane keizer Han (Jet Li). Het is een tweeduizend jaar oude mummie die is opgestaan uit het graf en die de wereldbevolking dreigt te onderwerpen aan zijn genadeloze heerschappij.

Het verhaal, dat geschreven is door Alfred Gough en Miles Millar, vond zijn inspiratie in het nog niet zo lang geleden ontdekte terracotta leger van de keizer Qin Shi Huang, dat dateert uit ongeveer 210 jaar voor Christus. De door Jet Li gespeelde mummie in deze film heeft als doel de macht te verkrijgen om vervolgens de wereld aan zijn doortrapte regime te onderwerpen. Originaliteit in deze film zal ver te zoeken zijn, heb ik zo de indruk.

Waar in deel 2 O’Connell’s zoon Alex nog een irritant jong kind was, is hij in deze film uitgegroeid tot een 21-jarige jongeman. De rol wordt gespeeld door de 27-jarige Australische acteur Luke Ford, vooral bekend uit de serie McLeod’s Daughters. Hij is dit keer degene die de gevaarlijke mummie uit zijn eeuwenlange slaap wekt. Niet wetend wat te doen schakelt hij zijn vader in, want als er iemand is die weet hoe je een mummie moet bestrijden, dan is het wel Brendan Fraser, die hier na twee films nog blijkbaar geen genoeg van heeft gekregen. Hetzelfde geldt overigens voor de Schotse acteur John Hannah, die samen met Fraser de enige is die telkens opnieuw in deze avonturenfilms meespeelt.

In deel 1 en 2 werd de vrouwelijke hoofdrol nog gespeeld door Rachel Weisz, die bedankte voor deel 3 na onenigheid over het scenario. De rol van Evelyn is overgenomen door Maria Bello, die er naar eigen zeggen een heel ander soort personage van heeft gemaakt. Stephen Sommers, die de eerste twee Mummy-films regisseerde en schreef, is nu één van de producers. Deel 3 is geregisseerd door Rob Cohen, bekend van onder andere ‘The Fast and the Furious’ (2001).

Volgens Maria Bello gaat er zeker een vierde Mummy-film worden gemaakt, waar ook zij weer deel van zal gaan uitmaken. Maar de vraag blijft of dit derde deel uiteindelijk wel goed ontvangen zal worden en of er wel een publiek is dat op nóg een film zit te wachten waarin Brendan Fraser en zijn familie de strijd aangaan met een mummie. Na het geflopte 2de deel leek het al wel welletjes. Maar, voor wie nog geen genoeg heeft van Indiana Jones-achtige avonturen, vervloekte mummies en imposante special effects, komt deze ‘The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor’ bij ons uit op 13 augustus 2008. Hieronder vinden jullie de nieuwe trailer.

***Related Posts***
06/05/2008: The Mummy 3: Tomb of the Dragon Emperor
23/03/2007: Jet Li in The Mummy 3
29/04/2005: Derde keer goede keer voor The Mummy

5 Comments

 1. speedboy

  Ik ga deze film zeker kijken, de trailer ziet er vet uit. Maar het blijft jammer dat Rachel Weisz er niet meer in zit, dat was toch wel het romantische gedeelte van de film. Gelukkig is John Hannah er nog.

  Reply
 2. Miiki

  lijkt een tweede Forbidden Kingdom BS-film.
  🙁

  Reply
 3. zotte

  Een derde film is er meestal teveel aan, maar uit nieuwsgierigheid zal ik hem waarschijnlijk wel bekijken 🙂

  Reply
 4. de jaeger arnold

  ik heb the eerste en the tweede gezien en ik vind ze
  zeer goed en de derde zal nog beter zijn want het is
  en blijft popcorn films dat wil zegen verstand op nul
  binnen gaan en den tweede genieten van gci aktie
  en van de acteurs want ze spellen zeer goed en de special
  effects zijn zeer goed wat zeg ik ze zijn geweldig dat
  dat noem ik een film het moet niet altijd films zijn
  met veeeeel inhoud want dat is niet goed voor ons
  hersenen weet je het moet kunnen binnen gaan
  en u verstand ne keer op nul zetten weet ge

  Reply
 5. brechten

  Viel me nogal tegen. De eerste twee films herinner ik me niet al te veel, maar wel dat ik flink gelachen heb en me ook flink vermaakt heb, hier kon ik niet wachten tot hij voorbij was….

  Sowieso dat Rachel Weisz vervangen is was een grote blunder ! dan heb je nog die snotneus die voor avonturier moet door gaan en een betrekkelijk saaie Mummy. Brendan Fraser is dan weer wel lekker op dreef en John Hannah zorgt voor de nodige comic relief. Maar Jet Li voelt misplaatst in deze film en na het zien van Wall-E en The Dark Knight gister, valt deze film in het niet. Want de CGI verbleekt bij dat van Pixar en de actie en het verhaal vervagen bij TDK. Het deed me een beetje denken aan Pirates of the Caribbean; deel 1 en 2 waren top, deel 3 verpest de reeks.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *