Cate Blanchett vervangt Sienna Miller in Robin Hood

Een tijdje geleden had ik een berichtje geschreven dat Kevin Coster een intens verlangen koesterde om een vervolg te breien aan zijn Robin Hood: Prince of Thieves (1991). Maar dit project lijkt nooit van de grond te komen. En misschien maar goed ook wat wie heeft uiteindelijk nog interesse om de zoveelste Robin Hood-film op het witte doek te zien? Wel, blijkbaar ziet Ridley Scott nog heil in een nieuwe bewerking van het aloude personage.

robin_hood_2010_poster.jpg

Het zou gaan om Robin Hood (2009) die de driehoeksverhouding tussen Robin Hood, Maid Marion en Sheriff of Nottingham in de verf wil zetten. En de mensen van Coming Soon lieten onlangs weten dat naast Russell Crowe, die de rol van Sheriff speelt, ook de knappe Sienna Miller (pic 01, pic 02, pic 03, pic 04, pic 05 en pic 06) in aanmerking zou komen voor de rol van Maid Marion.

Sienna Miller (upcoming G.I. Joe) has confirmed to BBC News that she will play Maid Marian in director Ridley Scott’s Nottingham, which Universal Pictures is targeting for a November 6, 2009 release. The 26-year-old is set to appear opposite Russell Crowe, who is playing the Sheriff of Nottingham in the film, written by Brian Helgeland.

She said: “It’s happening. I just found out. It’s the most exciting news in the world. It’s ridiculous. But there’s this looming actor’s strike, so it’s not 100% sure that it’s going to be made, but it’s looking pretty certain.” In Nottingham, a love triangle forms between the legendary do-gooder Robin Hood, his Maid Marian and the archer’s arch nemesis, the Sheriff of Nottingham. The Sheriff is expected to be a more noble lawman who will face off with a more shadier Robin Hood in the Sherwood Forest.

Ik ben niet zeker of de film zijn accent zal leggen op de romance dan wel op het conflict met pijl en boog van de man die steelt om aan de armen te geven. Ik hoop eigenlijk wel een beetje op het laatste, want ik zit nog met een zeemzoete smaak van al die romances uit de vorige prenten. Ik ben in ieder geval wel tevreden met het feit dat we deze keer een meer ambigue hoofdfiguur tezien zullen krijgen; hij doet veel voor de armen maar blijft wel een boef. Het kan enkel maar de dramatiek verhogen.

Wat betreft Sienna Miller denk ik dat ze wel een knappe vertolking zou kunnen neerzetten. Het is niet alleen een knappe verschijning, maar ook iemand die best wel goed overweg kan met het vertolken van emoties. Sienna lijkt trouwens geboren te zijn om in dergelijke periode-films te spelen, met juwelen, prachtige jurken en kroontjes. Ze zou zelfs perfect passen in het Hobbit-project van Guillermo Del Toro. We zullen zien wat de toekomst voor haar in petto heeft.

Update 30/08/2008: Gezien de planning van deze prent een paar keer werd gewijzigd moest Sienna Miller het voor bekeken houden en werd ze vervangen door Cate Blanchett voor de rol van Maid Marion.

***Realted Posts***
01/11/2008: Sienna Miller in de handen van Damien Hirst voor ‘See the Light’ van The Hours
16/02/2008: Sienna Miller als The Baroness in G.I. Joe film
09/10/2007: Sienna Miller en Karolina Kurkova in G.I. Joe film
06/01/2007: Sienna Miller is Factory Girl

3 Comments

 1. speedboy

  Een romance hoeft niet altijd zeemzoeterig te zijn. Zolang het geen tweede ‘A Good Year’ zal worden kan het niet meer fout aflopen met een project van Scott met Russell Crowe.

  Reply
 2. caligula

  Hadden ze ook niet Christian Bale gevraagd om de rom van Robin Hood te spelen? Klinkt wel veelbelovend, zeker met een regisseur als Ridley Scott aan het roer.

  Reply
 3. Accu

  Bale had geen zin in een Robin Hood film.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *