Kung Fu Panda met Jack Black

Nog voor de WALL-E (2008) film van Pixar zet DreamWorks nog het zomeroffensief in met Kung Fu Panda (2008) van Mark Osborne en John Stevenson. De strijd om de bezoekersaantallen tussen deze twee animatiereuzen lijkt op voorhand alweer door Pixar te zijn gewonnen. Maar goed, dat betekent niet dat de film daarom slecht zal zijn.

Kung Fu Panda

Martial Arts zijn weer helemaal ‘in’ en dat is de troef van Kung Fu Panda. Jack Black doet de stem van Po de panda, waar het in deze film allemaal om draait. Po werkt in een restaurant, ten tijde van het oude China. In zijn vrije tijd is hij een ware kung-fu fanatiekeling. Zijn ietwat corpulente postuur werkt alleen in zijn nadeel om een topper in deze Oosterse vechtsport te worden. Daar moet snel verandering in komen, als blijkt dat de boosaardige sneeuwluipaard Tai Lung (Ian McShane) Po’s leefgebied nadert en de pafferige panda in een openbaring de uitverkorene blijkt te zijn die de vrede moet veiligstellen.

Een bonte verzameling van krijgers zal Po op tijd moeten klaarstomen voor zijn missie. Dit beestachtige team bestaat uit een tijger (Angelina Jolie), een adder (Lucy Liu), een aap (Jackie Chan), een kraanvogel (David Cross) en een sprinkhaan (Seth Rogen). Jullie krijgen de personages één voor één te zien in de flitsende trailer.

DreamWorks heeft in ieder geval genoeg tijd gehad om een origineel verhaal in elkaar te knutselen, gezien deze productie al 3 jaar in productie is. De animaties zien er in ieder geval knap uit. Het enige waar ik zelf een beetje voor vrees zijn de vertolkingen. Veel van die acteurs hebben geen ervaring met voice-over acting, en dat hoor je meteen. Een stem-coach kan bijsturen, maar het is aan de acteur om persoonlijkheid en karakter in zijn stem t leggen, en dat is niet altijd zo evident. Laten hopen dat deze DreamWorks animatie al even geslaagd is als de Shrek-films en dat de humor van niveau is. Op 9 juli 2008 zullen we het weten.

*** Kung Fu Panda trailer ***

3 Comments

 1. dreamex

  Gisteren de film gezien en zit een beetje gemengde gevoelens.
  Het is een geestig verhaaltje, met erg lollige en dolkomische scenes.
  De animatie vind ik persoonlijk niet zo bijzonder, wel mooi maar uiteraard niets te vergelijken met de Pixar films. Het is een typische Dreamworks-film.
  Ik mis gewoon die heel wat. Als je een tekenfilm met beesten maakt, dan moeten die op z’n minst een zekere aaibaarheidsfaktor hebben. En deze zijn dat niet echt.
  Maar het is uiteindelijk wel een geslaagde film.

  Reply
 2. stijn

  ik heb de film vorige week al gezien en ik vond hem wel geslaagd.
  alleen het begin vond ik wat saai.

  Reply
 3. mich

  overlaatst gezien, raar genoeg wassek een van de enigste mensen da zat luid te lache
  precies of mensne durven niemeer lachen in een zaal
  raar…

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *