Sharon Stone gedumpt van Mermaid Island

Jullie weten ondertussen dat actrice Sharon Stone niet naar het volgende internationale Filmfestival van Shanghai mag. Stone had zich de woede van de Chinese filmwereld op de hals gehaald door tijdens het Filmfestival van Cannes te suggereren dat de recente aardbeving in de Volksrepubliek een vergelding was voor het beleid van China in Tibet.

Je zou denken dat de slimste actrice van Hollywood misschien iets snugger was in haar verklaringen voor de wereldpers. Maar ik moet ook bekennen dat de Communistische Partij in China (die tevens Indy 4 wilden boycotten) haar woorden ook compleet heeft verdraaid en hiermee wat extra olie op het vuur gegooid.

Vorig jaar was Sharon Stone nog een graag geziene gast op het Franse filmfestival, maar velen hadden plaatsvervangende schaamte bij de beledigende uitspraken van de blondine. Ze had de gevoelens van de Chinese bevolking kunnen respecteren en misschien zelfs compassie getoond met de 68’000 slachtoffers van de aardbeving. Of gewoon gezwegen had ook goed geweest. Nu denk ik niet dat Stone nog uitgenodigd zal worden voor het Festival van Cannes. Maar bon, het zal haar een zorg wezen. Tegenwoordig is acteren toch niet meer haar hoofdbezigheid. Of toch acteren in films die enigszins de moeite zijn.

Ook het modemerk Christian Dior, dat Stone als (lichaam en) gezicht voor zijn internationale reclamecampagne gebruikt, was niet te spreken over de uitlatingen van de filmster, en verwijderde de Dior-advertenties in China. De ster uit Basic Instinct heeft haar verontschuldigingen vorig weekend aangeboden in de New York Times en toegegeven dat haar uitspraken ongepast waren. Maar daarmee is de storm nog niet gaan liggen. Het is MovieHole die met het nieuws kwam:

According to China.Org.CN, the actress has been dropped from upcoming Mermaid Island (2010), a $50 million dollar U.S-China production that would’ve re-teamed the ageing sex symbol with her Catwoman (2004) director Pitof, after her ridiculous comments about the recent Earthquake in China.

After hearing her crack-induced rant (you know the one), producers decided to drop her form the flick. Stone was originally in talks to play an Evil Witch in the flick.

Stone moet zich toch niet al te druk maken, want met Pitof heeft haar carrière niet meteen een nieuwe impuls gekregen. De man had een budget van 85 miljoen dollar voor Catwoman en kon nog geen degelijk verhaal vertellen, wat zou hij uitvangen met veel minder. Het verbaast me wel dat de man na 4 jaar bezinning nu absoluut films wil maken. Het lijkt er wel op dat de Uwe Boll klonen als hardnekkig onkruid uit het filmlandschap blijft groeien.

1 Comment

  1. Accu

    De zoveelste storm in een glas water. Het is Sharon Stone, een actrice van ondermaatse troep als Basic Instinct 2. Wa verwachten ze dat zo een actrice gaat vertellen. Luister gewoon naar haar taalgebruik en argumentatie, dat zegt al genoeg.
    En waarom altijd weer die boycot van de Communistische Partij. Ooo, we gaan Sharon Stone boycotten. WHO CARES!!! Hebben die niets beters te doen?? Ze zouden misschien beter de slachtoffers gaan opvangen en helpen in plaats van polemiek te zoeken bij 3de rangs actrices. 🙁

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *