Edward Norton geen writers-credit voor The Incredible Hulk

Een beetje vreemde toestanden bij The Incredible Hulk (2008) van Louis Leterrier. Zoals iedereen ondertussen weet – of toch de comic-geeks – heeft Zak Penn de eerste draft van het scenario geschreven, en nadien heeft Edward Norton het script ‘herschreven’, en als we bepaalde lezers mogen geloven, is het een veelbelovende versie.

Maar blijkbaar krijgt Norton voor zijn werk GEEN extra credit als scenarist. En dit heeft dus niets meteen iets te maken met het conflict die Norton had met de studio. Het zijn de mensen van IESB die met het nieuws kwamen, nadat ze de mensen rondom Zak Penn hadden gecontacteerd. Daar hadden ze bevestigd dat Penn de enige zal zijn die een credit krijgt als scenarist op de nieuwe Hulk film.

The Incredible Hulk

Universal reps are saying, “WGA determined the writing credit not Zak or Edward or Universal or Marvel. WGA always determines final writing credit for our films right before the film comes out. Up until that time, we include the writers on the project to date.” A call to the WGA got this response, “Zak Penn is receiving sole credit for story and screenplay.”

Ik weet niet precies hoe de interne politiek van van de Writers Guild werkt, waar Edward Norton tevens lid van is, maar als iemand een script ter hand neemt en dit herwerkt voor verfilming, dan zou ik zo denken dat die persoon op z’n minst toch een credit krijgt als co-scenarist. Het lijkt mij simpel boerenverstand te zijn. Norton wordt hier compleet aan de kant gezet en ik heb er het raden naar waarom. Mischien had WGA nog een eitje te pellen met Norton nadat hij het script had aangepast voor Frida (2002) toen hij nog geen lid was van de gilde. Ik heb het Norton-script in ieder geval kunnen downloaden en daar staat op de eerste pagina ‘written by Edward Norton’. Als Norton maar een kleine bijdrage heeft geleverd, waarom zou hij dat de naam van Penn niet hebben vermeld. Op de eerste poster trof men nog de synoniem van de acteur aan, Edward Harrison, maar dat was ook niet echt kosjer.

Waar is trouwens Edward Norton? Ik heb nog maar weinig interviews gelezen van hem. Als ik kijk naar Robert Downey Jr., dan was hij overal te bespeuren voor en tijdens de release van Ironman (2008). Hier lijkt het wel of de film geen hoofdacteur heeft. Ik lees wel iets van Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt, maar niets van Norton. The Incredible Hulk krijgt toch zo stilaan een vies geurtje. Mocht dit in ieder geval zo blijven dat zou ik zo denken dat Edward Norton NIET zal terug keren voor een mogelijke sequel, en dan mogen we binnen x-aantal jaren opnieuw een reboot verwachten met alweer een nieuwe acteur.

*** The Incredible Hulk – HD trailer #2 ***

***Related Posts***
17/09/2008: Geen Hulk meer voor Edward Norton
17/04/2008: Is er ruzie op de set van The Incredible Hulk?
15/03/2008: The Incredible Hulk … not so incredible.
25/01/2008: The Incredible reboot
06/05/2007: Liv Tyler in The Incredible Hulk
16/04/2007: Edward Norton is The Incredible Hulk
20/08/2006: Dominic Purcell in de running voor Hulk 2
06/07/2006: Hulk 2 zonder Eric Bana én zonder Universal
04/01/2006: Eric Bana en Hulk 2?

1 Comment

  1. Nohands

    Je moet goed luisteren, maar hij zegt echt wel “Hulk Smash”.
    Dit kan niet meer stuk :p

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *