Transformers 2 in productie

Binnenkort gaan de opnamen voor de Transformers 2 (2009) van start. Regisseur Michael Bay zei een paar dagen geleden tijdens de uitreiking van de MTV Movie Awards in Los Angeles dat vandaag de eerste draaidag van de film zou zijn.

transformers_revenge_of_the_fallen_2009_poster.jpg

Daarnaast vertelde de filmmaker dat de sequel op Transformers (2007) zich twee jaar afspeelt na de gebeurtenissen uit de eerste film.

Transformers nam gisteren tijdens de uitreiking van de gouden MTV popcornbekers de prijs voor beste film mee naar huis. Het spektakel, dat geproduceerd werd door Steven Spielberg, wist wereldwijd ruim 450 miljoen euro op te brengen. De robotfilm draait om Sam Witwicky, die gespeeld wordt door Shia LaBeouf, die er achter komt dat zijn voertuig eigenlijk een ‘transformer’ is, een robot die de aarde wil behoeden voor slechte robots, die ook in voertuigen kunnen veranderen.

In Transformers 2 zijn LaBeouf en zijn filmliefde Megan Fox opnieuw van de partij. Fox werd eind april door het Britse mannenblad FHM uitgeroepen tot meest sexy vrouw ter wereld. Ook Josh Duhamel en Tyrese Gibson keren ook in het tweede deel terug. Nieuw in de cast is Rainn Wilson, die bekend is van ondermeer Juno en de televisieserie Six Feet Under.

Rainn Wilson is een interessant figuur voor een wacko-komediefilm, maar ik ben niet zeker of hij in het plaatje past van Transformers. Dit had in principe een harde actie-prent moeten worden, maar semi-komische figuren als hem maken het geheel weer licht-verteerbaar voor een jongeren publiek. Maar hoe dan ook kijk ik wel een beetje uit naar de sequel, al was het maar om te kunnen genieten van een nieuwe lading visuele effecten. Het is quilty pleasure, ik weet het, maar veel meer heft deze film niet om handen.

6 Comments

 1. Frederik

  de rol van Rainn Wilson is waarschijnlijk bedoeld als een soort comic-relief. Michael Bay is spijtig genoeg verzot op die kleine komische rolletjes. Misschien moeten ze maar wat rollen schrappen in ruil voor wat meer robotgeweld.

  Reply
 2. Baron Von Marlon

  Deel 1 kon mij al met moeite boeien.
  Te weinig actie en vooral te veel fouten in vergelijking met de tekenfilms.
  Bumblebee was een sportwagen, waarom geen VW kever?
  Voor een freak als mij kan dit niet!

  Reply
 3. Miiki

  volledig akkoord, ik heb het daar ook soms moeilijk mee, maar in het geval van Transformers zullen ze nu eenmaal wijzigingen moeten doorvoeren willen ze alles “realistisch” houden. Soundwave laten transformen uit een i-pod of tape-recorden vind ik zelf een beetje achterlijk. Het gaat hier over een 15 meter grote metalen robot. Dat zoiets lukt in een tekenfilm, goed, maar bij film moet je toch rekening houden met …eu…een beetje realisme.

  Reply
 4. Laurens

  Ik vond Anthony Anderson toch geen storende comic-relief in de eerste film. Ik vond de eerste by the way best wel sterk, tegen mijn verwachtingen in, met heel wat leuke knipogen naar de comics en tv-reeks. Ik kijk dus zeker uit nr de sequel.

  Reply
 5. Dei hard commic fan

  Iedereen klaagt steen en been over Michael Bay maar deze man stond wel aan de wieg van blockbusters neem nou het totaal misvatte Pearl Harbor helemaal geen slechte film!
  En dan Transformers ook geen slechte film!
  Kijk maar naar de cijfers ze hebben het alle twee goed gedaan!
  We gingen als gekken naar de bios om transformers te zien en kochten massaal de dvd.
  Ze mogen van mij wel ophouden met spider man te verneuken want dat vind ik pas trieste verschijningen net zoals de x men films waardeloos.
  Een verhaal?
  Volstouwen met personages om er vervolgens merchendice van te kunnen maken walgelijk!
  Neem als voorbeeld het personage Juggernaut uit de X men.
  Er word helemaal niets gezegd over de oregine van Juggernaut.
  Er word niet vernoemd dat Jugernaut en
  Xavier samen opgroeide!
  Daar bij komt ook nog eens dat Juggernaut niet in menselkijke proporties uit te drukken valt maar beter met cgi tot zijn recht kwam de man is immers door de crimson gem of cyttorack veranderd in een onkwetsbare reus!
  Hij is allen kwetsbaar als hij zijn helm af heeft voor de telepathische krachten van Charles Xavier!
  In de film krijgt hij klop van mutanten die het in de commic niet alleen op durven nemen tegen de menselijke tank die met een aantal vuistslagen op de grond een locale aardschok kan veroorzaken. De X men hadden in de commic de handen vol aan Juggernaut alleen en in de film is hier niets van te zien. Schande! Maar goed om op Michael Bay terrug te komen ik kijk uit naar transformers 2!

  Reply
 6. k3ller8wn

  nog maar twee en een halve maand en dan kom transformers 2 in de bios. ik heb erg veel zin in. ik vond transformers eerst maar saai mar me vriend moest persee tranformers1kijken toen ik bij hem was. ik had echt geen zin om hem te kijke mar ik vond hem eigenlijk heel erg goed ik heb hem nu zelfs thuis oo dvd:).

  hoedanoook ik heb erg zin in deel twee.
  wel jammer dat hij zo dicht op harrypotter6 zit die wil ik ook zien. (kost me veel geld 2 keer in en week naar de bios:))

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *