Sylvester Stallone en MGM willen Rocky 7

Ik was sceptisch over Rocky (6) Balboa (2006) maar al bij al vond ik de prent nog te doen. Rocky VI was in ieder geval stukken beter dan dat Rocky V (1990) misbaksel. Sylvester Stallone is op leeftijd, maar dat stak hij niet weg in deze zoveelste sequel, en mocht er iets meer plot in het scenario steken en iets minder van die nieuwe vlam die ‘Adrian’ zou moeten vervangen, dan had het één van de betere Rocky-films kunnen zijn.

Rocky (1976) Rocky II (1979) Rocky III (1982)

Maar met Rocky Balboa was het verhaal AF, GEDAAN, FINITO. Nu spreken over Rocky 7 is ronduit belachelijk. En toch speelt MGM met het idee van nog een extra rondje, om de franchise toch nog maar eens uit te zuigen voor een paar miljoen dollar. Het zijn de mensen van MovieHole die met het nieuws komen:

At a conference discussing the company’s future plans, franchise-speaking, MGM’s Mary Parent mentioned the possibility of continuing the “Rocky” series. Parent apparently announced the news at Cannes, and got some “very enthusiastic responses” from the audience, says IndieWire.

Rocky IV (1985) Rocky V (1990) Rocky Balboa (2006)

Was de laatste film dan zo succesvol? Wel ja en neen. Het was geen enorm grote box-office hit maar de film had een laag productiebudget (+/- 24 miljoen dollar) en bracht toch wereldwijd 155 miljoen dollar op, waarvan 70 miljoen in de States. Van een financieel oogpunt zou een nieuwe sequel winst kunnen maken indien het productiebudget onder controle blijft, maar voor hetzelfde geld wordt dit een financieel fiasco. En gezien ze geen verhaal hebben dat ergens op zou kunnen slaan, is de kans ook groot dat mocht er een 7de deel komen, dit ook zal floppen.

Waar kan je nu nog naar toe met dit karakter? Hij heeft niets meer te bewijzen en we hebben hem al te vaak horen zeggen dat hij de bokswereld achter zich wil laten. Het enige wat nu nog zou kunnen is dat Balboa instemt om deel te nemen aan een poker-wedstrijd, wetende dat hij eigenlijk geen kans maakt tegen Johnny Pokerface. Maar na verschillende vernederingen wil hij de confrontatie aangaan. Tadaa-taaa-tadaa-taaa!

15 Comments

 1. maffioza

  laat ze maar doen. Wordt misschien nog wel echt (onbedoeld) grappig.

  Reply
 2. philip

  Ik vind dat ze Clubber Lang moeten terugbrengen die amok begint te maken in het restaurant van Rocky. Het komt dan uiteindelijk tot een rematch in de keuken, in de toiletten en voor een stuk in de zaal.

  Reply
 3. alec

  het verhaal van de onderdog, bloedspat het scherm nat, zilveren druppels teisteren een scheve smoel. de amerikaanse droom luchtbokst en ploetert zich steeds dieper de modder in.

  Reply
 4. Michal

  Wow Rocky is zijn mijn favorieten films allertijden en ik vind rocky 6 ook super dus een 7 geweldig zijn.

  Rocky zijn zoon moet dan gaan boksen met Sly als coach.

  De zoon van Rocky komt in moeilijkheden hij heeft een superhoge schuld en die moet hij terug betalen dus hij wilt gaan boksen maar rocky zelf weet dit niet die komt er pas ongeveer op de helft van de film achter dus rocky gaat hem trainen.

  Ik vind wel dat Rocky zijn zoon nu moet gaan boksen als Rocky zn opvolger.

  Reply
 5. Michal

  Rocky 6 heeft best een hoge score op IMDB.

  Reply
 6. clubber

  anderhalf uur training laten zien!

  Reply
 7. slyy

  ik lijk echt heel veel op sly, ze zouden mij een rol moeten geven, ik zou er wat spaning in brengen

  Reply
 8. Patrick

  met zijn licham die hij nog heeft in deze leeft tijd kan hij makelijk rocky 7 draaien, en ik denk dat hij fit genoeg is voor deze film en als ik een voorbeeld over de inhoud van deze film zou gegeven zou ik het zo beschrijven,zijn zoon is alles wat hij nog heeft in deze film, zijn zoon raakt in deze film zwar gewond door een auto ongeluk hij raakt in koma voor een lange tijd, hij komt weer uit de cooma zijn vader helpt hem weer op de bijne te krijgen, maar het zit nog een probleem de kosten door de behandelingen van het ziekenhuis zijn erg hoog geworden die betaalt moeten worden en dan komt rocky weer in het spel hij moet trainen voor een wereld fight en zijn zoon is zijn enigste partner samen met zijn oom poolie die hem helpen hem in topvorm te krijgen voor deze fight.

  Reply
 9. Marc Peelen

  Hoi ik ben die hard stallone fan en vind de rocky colectie beesachtig goed heb altijd gehoopt dat hij nog met een 6 de deel zou komen wat ook is gekomen helemaal gewelldig dat deel en nu hoor en lees ik overal dat er een 7 aan komt ik zeg doen doen doen waarom niet alleen omdat hij 63 jaar is ONZIN !!! laat die man zijn gang gaan rocky is een geweldig verhaal van mij part komt er nog een 8 de als hij er ooit niet meer zal zijn zullen heel veel mensen zeggen boh wat een vette reeks goeie films Sly Your The Best Go For It

  Reply
 10. seb

  coool ….rocky rules van mij mag er ook een deel 7 komen !!!! gonna fly now……………:D

  Reply
 11. roy

  Het zou fijn zijn rocky terug te zien zijn op het witte doek maar de icoon is zo groot dat het jammer zou zijn als het zou floppen kwa body is sly nog wel in staat maar het wordt geen rocky 3 of 4 meer denk ik waar die in zijn toptijd zat maar mr t zou zijn gevraagt voor rocky 6 maar daar leek zijn aganda niet. Toegelaten hebben dus wie weet voor in rocky 7 die hard fan sly

  Reply
 12. Neajster

  ,, Ik hou van alle Rocky films. Ondanks dat Rocky 5 een hele slechte was volgens de meesten, vond ik deze juist een goede afsluiter!. Rocky 6?.. Oke dat kon nog net.. Zo als iemand al zei: Hij heeft al te vaak gezegt dat hij de bokswereld achter zich wil laten.. in rocky 1 was die al officieel gestopt (haha). Als rocky 7 komt.. Dan word dat een afknapper.. Onze Sly kan er wel lekker aan verdienen.. Maar de naam van Rocky moet hoog gehouden worden!.. En zoals Rocky zelf,, stoppen op ’t hoogte punt. Dit geld dus ook voor de film zelf,,
  Trouwens,, als je z’n zoon wilt laten boksen.. Dan word dat ook niet wat;) Onze Robert is een 1e klas computer nerd, die nog nooit een bokshandschoen in z’n handen heeft gehad..
  Dat zou een beetje ongeloofwaardig overkomen..
  Joohw!

  Reply
 13. roy

  Ik zie wel graag een rocky 7 verschijnen maar wel met een goed verhaal van stallone die goed opvolgt van de andere films ook al was deel 6 niet de beste verhaal maar behoort gewoon bij het francise het aflsuite is gewoon minder is op leeftijd je zou het niet meer zo kunne maken zoals vroeger dus logisch dat het minder is maar vind het geen slecht verhaal goed gevecht op laast alleen vind dat rocky 5 iets later had gemogen we hebben 14 jaar gewacht op rocky 6 in die tijd hadden ze nog wel meerdere delen kunne maken en ik heb een x gezien dat Mr T CLUBBER LANG (ROCKY 3) dat hij was gevraagt voor deel 6 maar kon niet vanege de schema van mr t dus wie weet en heeft stallone een echt boxer gepakt dus zou zeggen wees geduldig en wie weet komt er nog 1 na exspandebles 2 of 3

  Reply
 14. roy

  Stallone zou eigenlijk moeten schrijven dat Rocky er weer bovenop komt, weer het geld terug heeft na zijn gevecht met Mason Dixon. De helft van het geld ging naar een goed doel maar de andere helft zou kunnen gegaan zijn naar de koopsom van zijn oude huis die hij terug heeft gekocht. Dat hij een bod krijgt die hij niet kan weigeren en alles weer opbouwt en Little Marie (Geraldine Hughes) dat ze ook uit de achterbuurt komt dankzij Rocky en dat hij nieuwe trainzaal opent onder de naam the Italian Stalion gym

  Reply
 15. Max Overeem

  Ja, ik juich het toe dat er een Rocky 7 komt! Het moet een sequel worden van Rocky 3! Na vele jaren van terugtrekken verschijnt opeens weer Clubber Lang die het weer op wil nemen tegen Rocky Balboa, omdat hij het uiteindelijk toch niet kan verkroppen dat hij het van Rocky heeft verloren! Na een heel moeilijk gevecht wint Rocky het uiendelijk van Clubber door een KO in de laatste ronde!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *