God of War door Brett Ratner

Voor de game-freaks zijn de 7 magere jaren hopelijk voorbij en zitten er 7 vette jaren aan te komen. Na de Uwe Boll troep en die vreselijke game-adaptaties van Doom (2005), Hitman (2007), Silent Hill (2006) zitten er grote game-adaptaties aan te komen met enorme budgetten en ervaren cineasten (Prince of Persia, World of Warcraft, …). En binnenkort mogen we ons misschien vergapen op de gespierde God of War. Het zijn de mensen van FilmJunk die met het nieuws komen.

God of War

There was an article yesterday on popular gaming site Joystig that hinted that Brett Ratner was looking to get into making video game movies (which quite honestly, doesn’t really surprise me). This was based on a statement he made regarding his new marketing company Brett Ratner Brands, which has recently been helping video game companies get their products to appear in TV shows and music videos: “The games business is much more exciting than the movie business right now… I will be doing movies that come from videogames.”

Now, Advertising Age also has a longer write-up on his new branding consultancy business. However, at the tail end of the article, they drop this juicy little tidbit: “He also mentioned that he might be working on a movie adaptation of the video game God of War.”

Ik heb vroeger ooit al eens vernomen dat ze interesse hadden in een God of War film met Djimon Hounsou in de rol van Kratos. De film is er nooit gekomen, en gelukkig maar, want Uwe Boll zou de film regisseren. Stel je voor wat een misbaksel dat zou geweest zijn. Brett Ratner heeft zijn ups en (vooral veel) downs, maar hij heeft tenminste de ervaring om zo een film aan te kunnen. Toch had ik liever een andere regisseur gezien voor deze prent. Ik vraag me af met wie Ratner in bed heeft gekropen daar bij Universal. Eerst maakt hij een weinig overtuigende X-Men 3 film voor Fox, een barslechte Rush Hour 3 voor New Line en nu krijgt hij dit in zijn schoot geworpen. De wereld is een aaneenschakeling van dubieuze beslissingen en voorspelbare resultaten.

Wie is Kratos? Kratos is een gevreesd Spartaans veldheer. Hij wou steeds meer macht en roem vergaren, maar tijdens een veldslag tegen een barbarenstam leed hij zijn eerste nederlaag. Zodoende riep hij de Ares aan, en daarmee begon alle ellende. Want weliswaar verpulverde Ares de barbaarse stam, Kratos moest wel zijn ziel afgeven en alle bevelen die Ares hem gaf, opvolgen. Kratos behoudt zijn leger en trekt daarmee, op bevel van Ares, door Griekenland. Hij en zijn leger verwoesten alles op hun pad. Maar dan, terwijl ze een klein dorpje vernietigen, vermoordt Kratos zijn vrouw en kind. Dat zette bij Kratos kwaad bloed en hij begon zich af te keren tegen Ares en begint een oorlog.

Waar zitten al die God of War fans? Verheugd met het nieuws? Wie moet volgens jullie Kratos vertolken? Laat het weten in de reacties.

5 Comments

 1. Mitch

  Zeker tof! Op de psp heb ik deze game gespeelt, en als ze de film net zo kunnen maken als de game dan word dit zeker een topper.
  Qua special effects zal dit een moeilijke klus worden… ‘But today, almost everything ’s posible’.

  Reply
 2. miiki

  Ratner moet met zijn flikken van Kratos blijven en bij zijn Rush Hour films blijven. Of nog beter, laten we de Ratner’s, McG’s en de Uwe Boll’s in een asiel opsluiten en ervoor zorgen dat ze nooit meer achter de camera kruipen. Ze moeten dringen Del Toro of Zack Snyder aanspreken.

  Reply
 3. Baron Von Marlon

  Dit kan ontzettend goed worden, maar ik vrees ervoor.
  Het spel was 18+ dus de film zou minstens even bloederig moeten zijn.

  Een hogere leeftijdsgrens betekent minder volk in de bioscoop dus ook een minder grote opbrengst.

  Aangezien alles om geld draait tegenwoordig vrees ik om een flauwe film.

  Stiekem hoop ik toch op een bloedfestijn met degelijk verhaal ala Blade 1.

  Reply
 4. aaron

  Zeer goede games, zou een goede film moeten worden ook…mischien james cameron in de regiseurs stoel?

  Reply
 5. bart

  de game is een topper op playstation hoop dat de film even goed kan toppe als het game voor mij kan er maar 1 kratos zijn en dat is vin diesel met zijn stoer karakter en regisseur moet gewoon del toro zijn geen twijfel mogelijk

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *