Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull op #1

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) is deze week op de eerste plek binnengekomen van de Amerikaanse box office. De film heeft in het eerste weekeinde een slordige 100 miljoen dollar opgebracht. Daarmee staat Indiana Jones op de tiende plaats van de meest succesvolle openingen aller tijden, op de voet gevolgd door Iron Man (2008) met 98 miljoen dollar. Maar Spider-Man 3 (2007) blijft aan kop met 151 miljoen dollar.

En ook op maandag worden weer veel bezoekers verwacht in verband met Memorial Day, een vrije dag in Amerika. Van alle films die ooit rondom deze feest- en gedenkdag zijn uitgekomen, komt de film op de tweede plek binnen. Alleen Pirates of the Caribbean: At World’s End trok meer mensen. De première van de film in de Verenigde Staten was op donderdag, wat bijzonder is omdat films daar normaal gesproken op vrijdag voor de eerste keer worden vertoond. Op Memorial Day worden dezelfde bezoekersaantallen verwacht als op de openingsdag. Daarmee komt de opbrengst van de eerste vijf dagen al in de buurt van 200 miljoen dollar liggen, en dit is voor een film met een productiebudget van 185 miljoen toch wel een opluchting.

*** HQ pics uit Indy 4 ***
001003002

© Paramount Pictures

In Indiana Jones met de veel te lange titel gaat het hoofdpersonage op zoek naar een oeroude kristallen schedel. De reliek kan onmetelijke krachten geven aan degene die hem terugbrengt naar de mythische stad in het Amazonegebied waar hij vandaan komt. Harrison Ford, Cate Blanchett en Shia LaBeouf spelen mee in de nieuwe film. Het vierde deel van de reeks, die in 1981 van start ging met Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark, betekent een reünie voor Spielberg, uitvoerend producent George Lucas en Ford. Het is negentien jaar geleden dat Ford voor het laatst als Jones op het witte doek te zien was.

Vorige week kreeg de 4de Indy film wel wat tegenwind uit Rusland. Russische communisten hadden opgeroepen tot een boycot van de film, omdat die ten doel zou hebben de communistische ideologie te ondermijnen en de geschiedenis te vervalsen. Indy 4 kwam vorige donderdag in Russische bioscopen. De Communistische Partij in Sint-Petersburg zei dat de Sovjetunie in 1957 helemaal geen ’terroristen’ naar de Verenigde Staten stuurde, maar wel een satelliet lanceerde (de Spoetnik), tot bewondering van de wereld. Het is verontrustend dat getalenteerde filmmakers een ‘nieuwe Koude Oorlog’ willen beginnen, zei het Communistisch parlementslid Andrej Andrejev.

Best wel grappig die Russen, alsof het de eerste keer is dat ze een Amerikaanse film te zien krijgen. In ieder geval moeten de producenten zich geen zorgen maken over inkomstenverlies, want in het beste geval zou Rusland slechts 15 miljoen dollar binnenhalen, wat uiteindelijk in het licht van de monster-opening in de States een peulschil is.

***Related Posts***
05/10/2008: Indiana Jones 5 met Harrison Ford
14/02/2008: Indiana Jones 4 trailer
03/01/2008: George Lucas zet nieuwe jaar in met negativisme
12/12/2007: Indy 4 poster
01/12/2007: Indy 4 pics
26/06/2007: Harrison Ford foto
03/01/2007: Indy 4 in productie
09/11/2006: George Lucas hield Indy 4 tegen
23/08/2006: George Lucas over Indiana Jones
07/06/2006: Natalie Portman en Virginia Madsen in de running voor Indy 4

2 Comments

 1. kons

  Harrison Ford ziet er goed uit! Hopelijk kan de film evenzeer overtijgen als de stills. Kijk er al naar uit!!

  Die communisten moeten eens meer naar de cinema gaan, vind’k.

  Reply
 2. johan

  Toch vreemd dat Spidey 3 en Pirates 3 op de eerste plek staan. Deze films zijn nou niet echt fantastisch. Heb Indy 4 overigens nog niet gezien.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *