Er kan maar één Highlander remake zijn

En ondertussen loopt de remake-rage lustig verder met binnenkort een herwerkte versie van Highlander (1986) van Russell Mulcahy. Zo te zien, there can be more than one? Deze culthit met Christopher Lambert, die nauwelijks Engels kon spreken, is de ultieme 80’ties film.

Highlander

Spijtig genoeg hebben de vervolgfilms en de uitgemolken serie een grote schaduw geworpen op het origineel. Nu maar hopen dat de remake niet nog meer afbreuk zal plegen. Het is Variety die met het nieuws komt.

Summit Entertainment will produce a remake of fantasy thriller Highlander with the aim of kick-starting the franchise. Summit’s signed the Iron Man writing team of Art Marcum and Matt Holloway to script, with plans to expand on the original pic’s premise of immortals battling each other for a mysterious prize. Company’s aiming to go into production next year.

The new pic will mix contemporary settings, action, mythology and medieval Scotland. It has tapped Peter Davis, one of the producers of the original film, to produce the new version.

Korte inhoud: Geboren in de Hooglanden van Schotland in 1518, Connor Macleod (Christopher Lambert) is onsterfelijk. Wanneer hij tijdens een gevecht gewond raakt en niet sterft, wordt hij verbannen uit zijn dorp. Hij ontmoet een andere onsterfelijke, Ramirez (Sean Connery), die hem het zwaardmansschap leert en de manieren van onsterfelijke. In het New York van 1986 is de locatie van de Gathering, waar Macleod en een paar overgebleven onsterfelijken moeten strijden voor the Prize, waarmee je de macht op aarde voor altijd hebt.

Ik zit hier eigenlijk niet op te wachten. Je zou gek moeten zijn om het origineel in te willen ruilen voor een modernere versie. Geen enkele Highlander-sequel trok op iets, waarom zou de remake daar iets aan veranderen. En wat met de muziek? Gaan ze Queen ook recycleren? Er zou enkel moeten sprake zijn van een remake wanneer het origineel veel van zijn pluimen heeft verloren met de tijd. Dit is bij Highlander niet het geval. Benieuwd ‘wie’ hier zijn vinders zal aan verbranden.

*** Highlander (1986) trailer ***

5 Comments

 1. majestiek

  Ik vond de eerste film best ontspannend.

  Maar inderdaad, de reeks is echter verneukt. De verhaallijn is niet meer consistent! De tweede en derde film spreken elkaar volledig tegen en vervolgens wordt er nog eens serie gemaakt!
  En de vierde film is een wanhopige poging om de films en de serie aan elkaar te breien. Ik verwacht hier dan ook niet erg veel van.

  Reply
 2. kons

  Dan maar hopen dat de songs van Queen er in blijven. Maar het zou me verbazen. Batman Begins was ook een soort remake en deze deed het goed. Hopelijk wordt het een gelijkaardige reboot.

  Reply
 3. Charly

  Hoeveel Hihglander films zijn er nu dan ? Want ik heb zo’n 8 tal maanden Higlander The Source gezien, deze film krijgd een 1/10 van me. Is dit de 4 of 5 de film dan ?

  Reply
 4. Miiki

  Eén ding is zeker: direct to video material.

  Reply
 5. ghostrider

  ik heb ze alle vijf maar de eerste is nog altijd de beste de vijf en de tweede zijn de slechtste uit de reeks vind ik en ik vind dat ze wel een remake mogen maken ze hebben er al zoveel gedaan dus deze kan er nog wel bij als ze tenminste een geoie acteur casten voor de hoofdrol zoals russel crow.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *