Jake Gyllenhaal is Prince of Persia

Als we het nieuws van Hollywood Reporter mogen geloven heeft Jake Gyllenhaal zopas de hoofdrol weggekaapt voor Prince of Persia: Sands of Time (2009), een verfilming van het gelijknamige computerspel.

De film, die wordt geproduceerd door Disney, moet volgend jaar in de bioscoop draaien. Mike Newell, eerder verantwoordelijk voor Harry Potter and the Goblet of Fire, neemt de regie voor zijn rekening.

De opnamen beginnen in juli in Marokko en Londen. Het verhaal draait om prins Dastan, die leeft in het Perzische rijk van de zesde eeuw na Christus. Hij probeert samen met een knappe prinses, gespeeld door het de toekomstige Bond-girl, Gemma Arterton, de snode plannen te stoppen van een gemene edelman. Gemma is een onbekende in filmland, maar in handen van producer Jerry Bruckheimer zou ze wel eens meteen naar het sterrendom gekatapulteerd worden (cf. Keira Knightley en Pirates of the Caribbean, Nicole Kidman en Days of Thunder). Prince of Persia werd in 1989 voor het eerst uitgebracht als computerspel door Ubisoft. Het avonturenspel kreeg zes keer een vervolg. Later dit jaar staat het achtste deel in de populaire reeks gepland.

En gezien de film geproduceerd zal worden door de blockbuster-producer Jerry Bruckheimer zal dit voor een keertje een game-adaptatie zijn waar we toch enigszins naar kunnen uitkijken, in tegenstelling tot al die Uwe Boll troep die we de laatste 5 jaar over ons heen hebben gekregen. Regisseur Mike Newell (Donnie Brasco, Pushing Tin) is trouwens ook geen onbekende. Qua cast ben ik ook wel tevreden.

Ik had eerder gedacht dat ze voor Orlando Bloom zouden kiezen, maar niet dus. Oef! Het had uiteindelijk beter geweest met een Perzische acteur, maar bon, Jake is een talentvolle en enorm charismatische acteur. Laten we nu maar hopen dat het geen al te braaf filmpje zal worden voor peuters. Prince of Persia is een leuk spel, met prachtige sets en ingewikkelde booby-traps, maar er wordt ook heel wat afgeslacht. Make it scary and you got my attention!

***Related Posts***
24/04/2010: Gemme Arterton niet sexy genoeg voor Prince of Persia
03/08/2008: Prince of Persia uitgesteld tot 2010
14/03/2006: Prince of Persia verfilmd

4 Comments

 1. maffioza

  Toch raar dat Orlando Bloom werd gedumpt op het laatste moment. Hij was toch een beetje het parade-paardje van Jerry Bruckheimer. Gelukkig heb ze ook nit gekozen vorr Zac Efron, die ook in de runing was.

  Reply
 2. Ik zou gaan met ...

  Sorry, maar jake gyllenhaal
  kdenk da veel mensen akkoord gaan alsek zeg
  da ze beter http://www.imdb.com/name/nm0004912/ namen

  nie?

  Reply
 3. kons

  Niemand kent Oded Fehr en was tot nu toe nog nooit echt in een leading rol te zien. Voor een zogenaamd blockbusterfilm als deze denk ik dat ze goed zitten met Jake.

  Reply
 4. Ik zou gaan met ...

  Oded fehr, vanin the mummy films
  resident evil
  komaan …

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *