Fahrenheit 9/11 krijgt vervolg

Ik heb 2 jaar geleden bericht dat Michael Moore plannen had om een vervolg te breien aan zijn Fahrenheit 9/11 (2004). En er zou schot in de zaak zitten. De documentaire zal het verhaal oppikken waar die film eindigde, en zal waarschijnlijk gaan over het vervolg van de oorlog en Irak en de afnemende populariteit van Bush in die periode. Het is Yahoo die met het nieuws uitpakt.

Oscar-winning filmmaker Michael Moore has begun work on a “searing and provocative” follow-up to his 2004 political documentary Fahrenheit 9/11, with plans to release it next year, producers said on Tuesday. In keeping with Moore’s penchant for secrecy surrounding his projects, the studios divulged few details of his latest work except to describe it as “a searing and provocative follow-up” to Fahrenheit 9/11.

Fahrenheit pic

© Dog Eat Dog Films

Rosett said Moore’s focus in his new film is a broader look at the United States’ position as an industrialized nation and world power since the attacks of September 11, 2001.

Los van de vaak schokkende onthullingen van de filmmaker die veel stof deden opwaaien, zijn de films buitengewoon grappig. Je kunt voor of tegen zijn, maar één ding is zeker, Michael Moore bracht zaken aan het licht die veel mensen verborgen wilden houden. Ikzelf kan me goed vinden in zijn manier van denken, hoewel ik besef dat hij soms iets teveel (en geheel overbodig) op de emotie wil spelen. Maar soms is het noodzakelijk wil je een publiek bereiken. Maar ook al ben je niet voor Moore, moet je de man toch credit geven om de documentaire-film naar de bioscoop te brengen voor het grote publiek.

In navolging van zijn aanpak zijn er tientallen gelijkaardige documentaire-projecten opgedoken en ik heb echt wel de smaak te pakken gekregen voor documentaires. En bij het zien van het volk dat toestormt op het Docville Festival in Leuven, ben ik blijkbaar niet de enige. Soms is een goeie documentaire de beste remedie om al die goedkope sequels en remakes eventjes door te spoelen.

Update 19/05/2008: Michael Moore heeft via Rope of Silicon meer details onthult van zijn opkomende sequel, die While America Slept zal heten:

The Los Angeles Times spoke with Moore and learned the actual working title for the film is While America Slept and will offer a withering look at America’s global conduct and reputation. “We have a big, big mess, and I don’t know if it can be cleaned up. The toxicity of the spill is just that great”, Moore told the LA Times. “Since I made Fahrenheit, our standing in the world had depleted to an even worse state. “He was reluctant to reveal anything else because he wants “to be able to finish”. Apparently early details about Sicko gave health care companies an advantage — the filmmaker promises that his next movie will be “dangerous”. The main question Moore’s film intends to ask is “Are we at the points where the Romans were?”

Moore wordt ofwel gehaat als geliefd en dat maakt hem meteen ook een hoogst interessant figuur. Tevens zorgt het meteen voor gratis reclame. Ikzelf ben verzot op zijn films en kan haast wachten tot deze in de zalen is.

***Related Post***
14/11/2008: The Undefeated van Sarah Palin dan toch verslagen aan de box-office
14/11/2008: Michael Moore verdiept zich in de financiële crisis
16/05/2008: Fahrenheit 9/11 krijgt een vervolg
01/11/2007: Michael Moore vs. Wolf Blitzer
08/07/2007: Larry King verkiest Paris Hilton boven Michael Moore
23/05/2007: Michael Moore onderzoekt de Amerikaanse ziekteverzekering

2 Comments

 1. philip

  Lijkt me interresant om een vervolg te zien, SICKO was wel een beetje langdradig.

  Reply
 2. Brosnangirl

  héééééééél mooie site!! véél tijd en werk ingestoken en altijd véél updates!knap werk!
  greetz Brosnangirl
  fijn weekend

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.