Tropic Thunder van Ben Stiller

Acteur Robert Downey Jr. kent zijn gouden jaren in de States, en duikt op in tal van high-profile films zoals Iron Man (2008), The Incredible Hulk (2008), Zodiac (2007), en binnenkort is hij te zien in de nieuwe Ben Stiller komedie, Tropic Thunder (2008). Daarin speelt hij de rol van acteur Kirk Lazarus, die een huidoperatie ondergaat om zijn nieuwe personage te spelen: een zwarte acteur.

Korte inhoud: Door een serie van uitzonderlijke voorvallen wordt een groep acteurs, die een oorlogsfilm aan het filmen zijn, gedwongen om hun rollen in het echte leven over te nemen. Actieheld Speedman (Ben Stiller), comedyster Jeff Portnoy (Jack Black), de iets te serieuze acteur Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.) moeten de wapens ter hand nemen omdat er een oorlog uitbreekt op de locatie waar de film wordt opgenomen.


tropic_thunder_robert_downey_jr_poster.jpgtropic_thunder_ben_stiller_poster.jpgtropic_thunder_jack_black_poster.jpg

Tropic Thunder is een film over het maken van een film. Robert Downey Jr. is een acteur die een acteur speelt, die zich laat opereren om een neger te kunnen spelen. Op deze wijze weten de schrijvers een afstand tussen henzelf en het soms racistische kantje van bepaalde vertolkingen te scheppen. Het racisme speelt zich namelijk af binnen de absurde wereld waar de film zich afspeelt. Zo speelt Jack Black een acteur die bekend is om zijn domme poep-en plashumor, een zelfbewuste knipoog naar zichzelf, want dat is precies waar we Jack Black van kennen. Het enige verschil is, zo lijkt de film ons te willen vertellen, dat Jack Black zich bewust is van zijn tekortkomingen en zijn personage Jeff ‘Fats’ Portnoy niet. En dat maakt alles des te interessanter en grappiger voor de kijker.

Van acteur Ben Stiller weten we ondertussen precies wat we kunnen verwachten. Als we de trailer van Tropic Thunder bekijken, haalt hij voor de zoveelste keer zijn narcistische, arrogante typetje boven, het typetje dat zijn egocentrische eruptie kende in Dodgeball. Interessant aan Tropic Thunder is dat Ben Stiller ook als regisseur, producent en schrijver (samen met David Lynch-favoriet Justin Theroux) de dienst uitmaakt. Stiller heeft al eerder films geregisseerd, zoals Zoolander (2001), alsook de gitzwarte komedie The Cable Guy (1996) en het serieuze generation-X-drama Reality Bites (1994), al werden die laatste twee wel door anderen geschreven, en alle drie waren het geen grote successen.

Nog geen spoor van Tom Cruise, Tobey Maguire, Nick Nolte en Matthew McConaughey in de, overigens erg leuke, trailer, maar het internet staat al vol met roddels en onthullingen over hun cameootjes. Vooral over Tom Cruise’s rol wordt veel gespeculeerd. Natuurlijk is dit weer het zoveelste voorbeeld van het politiek incorrecte, narcistische Hollywood dat gekke bekken naar zichzelf trekt in de spiegel terwijl wij het schouwspel mogen aanschouwen. Nu ja, als het grappig is, mag het ook gezegd worden. En dat is precies wat Tropic Thunder beloofd te doen. En voor wie al dat oorlogsgeweld maar niets is, kan zich zeker vargapen op het vrouwelijk schoon, die vertegenwoordigd is door Jasmine Dustin, Holly Weber, Valerie Azlynn, Nadine Ellis en Andrea De Oliveira. De film komt bij ons uit op 17 september 2008.

*** Tropic Thunder trailer ***

4 Comments

 1. matthys

  Leuk verhaaltje, een sterke cast en een komische regisseur. Dit kan best eens een verrassing worden. Downey als afro-amerikaan is schitterend!

  Reply
 2. speedboy

  Die Jack Black poster is gewoon te gek! Dat alleen zorgt er voor dat ik deze film zeker niet wil missen.

  Reply
 3. mich

  Jack Black speelt alleen maar in goej films :p vind ik toch
  Deze zieter toch wel grappig uit.

  Reply
 4. showan

  kijk zo uit naar deze prent ! De gelekte footage met Tom Cruise is tevens hilarisch !

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *