Bay against Boll

Laten we de week met een positieve noot beginnen. Wat dachten jullie van een oorlogsverklaring!? Ach, niets bloederig (hoewel, dat valt nog af te wachten) maar vooral een nieuwe stunt van ‘enfant terrible’ Uwe Boll die Hollywood-regisseur Michael Bay uitdaagt voor een boksmatch. Boll had zich eerder kritisch uitgelaten over Bay en in een reactie hierop zei de Transformers-regisseur dat hij niets gaf voor de Duitser. Uwe Boll heeft al eerder zijn ongenoegen geuit in de ring met critici en wil op deze lijn verder gaan. En waarschijnlijk met succes, want als de man geen publiek kan aantrekken met zijn films, kan hij dat misschien wel met die circus-acts in de zijlijn.

Ik ga zelf niet wegsteken dat ik Michael Bay eigenlijk niet veel beter vind dan Uwe Boll. Het grote verschil tussen de twee mannen is dat Bay wel degelijk meer smaak en gevoel voor stijl heeft dan Boll, maar op vlak van competentie als verhalen-verteller zijn ze aan elkaar gewaagd. Indien Michael Bay een low-budget film zou maken, zou dit gebrek aan talent wel opvallen. Maar nu, Bay maakt zonder schroom commerciële films met grote budgetten. Hij heeft geen zin om zijn auteurskwaliteiten op het scherm te ontbloten. Michael Bay slaagt erin om publiek aan te trekken, daar waar Uwe Boll hem zichtbaar in benijdt. Dat de kleine garnaal nu de kreeft wil aanvallen vind ik fantastisch. Spijtig genoeg zie ik Bay nog niet in gaan op het voorstel, en mocht hij het wel doen dan vrees ik dat Boll het mooie gezichtje van Bay tot pulp zou slaan. Wat denken jullie?

 


*** Dit is wat Uwe Boll denkt over Michael Bay***

3 Comments

 1. m

  Er is een south park aflevering (die over imagination land)
  En daar halen ze Michael Bay even bij, hilarisch, al zen films zijn gwn sci fi da er hard over gaat, kvin geen enkele film van hem goed. van uwe bol nog niets gezien, das goed toch nie?

  Reply
 2. _Asci_

  Die man heeft eigenlijk wel wat bokservaring gehad in zijn verleden en tijdens de kamp met de journalisten zat er ene tussen die ook boks-ervaring had. Maar met hem wou Uwe Boll niet vechten.
  Toch opmerkelijk hoe hij toch elke keer weer in de aandacht komt.

  Reply
 3. Gregg45

  zou best kunnen dat Boll een beter bokser is, maar op filmgebied is hij waardeloos. ‘In the Name of the King’ (budget 60 miljoen) bracht wereldwijd slechts 11 miljoen dollar op, terwijl Michael Bays Transformer (150 miljoen) zomaar eventjes 700 miljoen dollar. Dat zegt al genoeg.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *